Продукти в Україні продовжують дорожчати, не виняток і ті, що входять до категорії товарів першої необхідності, зокрема сіль та цукор. Як змінилися цінники у супермаркетах, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Повномасштабна війна призвела до серйозного падіння економіки та прискореного зростання цін на багато продуктів харчування та інші товари. Зокрема, в магазинах дорожчають продукти першої необхідності.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Сіль

Так, станом на 22 березня середній цінник на сіль становить 30,75 гривні за кілограм. Якщо порівнювати з лютим, коли цінник становив 32,87 гривні, вартість продукту знизилася більш ніж на 2 гривні. Найвигідніший цінник на сіль виставив Varus – 23,90 гривні за кіло. Найвищий цінник у Megamarket – 37,60 гривні за кіло.

Ціни на сіль. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сіль. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Цукор

Цукор кристалічний у середньому пропонується по 33,97 гривні за кілограм. Минулого місяця він коштував на 30 копійок дешевше – 33,67 гривні за кіло. Найдешевше цукор пропонується в мережі Auchan – 33,60 гривні за кіло. У Metro та Varus – 33,90 та 34,40 гривні за кілограм відповідно.

Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні почали знижуватися ціни на огірки: як змінилася вартість овочів у супермаркетах.

Також наш портал інформував, що прострочення та фальсифікату стане менше: в Україні в 10 разів піднімуть штрафи за порушення прав споживачів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв кефір у минулому? Після скорочення комендантської години українські супермаркети оновили ціни на гарячі напої.