У Запоріжжі військовому вдалося врятувати дівчину, котра збиралася звести рахунки з життям через гру "Синій кит". Солдат служить у частині 3029 НГУ, повідомляє Politeka.

"31 серпня, близько 6-ї години військовослужбовець 9-го полку оперативного призначення Національної гвардії України старший солдат Леонід Стукало врятував дівчину, яка збиралася пригнути з греблі", - повідомили у частині.


За попередніми даними, військовий помітив 16-річну дівчину на греблі Дніпровської ГЕС, коли їхав на машині – вона вже стояла на огороджувальних перилах.

Довелося негайно зупинити авто: буквально за 100 метрів, він не хотів налякати дівчину, адже та могла стрибнути, коли помітить його. Вмовляння спрацювали: Леонід переконав її не робити цього, перелізти назад через перила, на безпечну відстань, але дівчина не припиняла плакати.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

При цьому причину таких намірів так і не змогла пояснити. Чоловік одразу доставив її до Дніпровського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області. З’ясувалося, що вона зникла з дому ще два дні тому. Дівчина виконувала завдання смертельної гри "Синій кит". Останнім з них і був стрибок з греблі.


Синій кит


координована підліткова гра, поширена переважно в російськомовних соціальних мережах, кінцевим підсумком якої є доведення гравця до самогубства.

За матеріалами розслідувань правоохоронних органів та незалежних розслідувань, координуванням та поширенням цієї гри в Інтернеті займаються адміністратори так званих "груп смерті".


Зазвичай у гру втягуються підлітки віком від 12 до 16 років, хоча є повідомлення про спроби вербування в гру і молодших дітей.
У кінці 2015 року це розповсюдилось початково на країни колишнього СРСР — Україну, Казахстан, Киргизстан, Білорусь та країни Прибалтики (переважно Естонію та Латвію) пізніше з'явились повідомлення про вербування підлітків у "групи смерті" в Молдові, Польщі та Грузії.

З'явились повідомлення про зацікавлення "Синім китом" підлітків у країнах Західної Європи та навіть у країнах Південної Америки — Бразилії; Колумбії та Чилі, пізніше повідомлення про появу "Синього кита" надійшли з Африки (Кенія) та Азії (Китай).


Дивіться: "Групи смерті" в Україні


Нагадаємо, фанати накинулись на подружку новачка "Динамо ".
Як повідомляв Знай.ua, Супрун попередила українців про страшні епідемії.
Також Знай.ua писав, в українських школах кардинально змінять правила освітнього процесу.