З'явилася інформація про те, що викид хімічних речовин на півночі анексованого Росією Криму, який спровокував екологічну катастрофу, може повторитися, якщо в регіон повернеться спека.

Про це стало відомо з повідомлення "глави Ради міністрів" Криму Сергія Аксьонова на засіданні оперативного штабу, передає ТАСС з посиланням на ЗМІ півострова.

Як додав Аксьонов:

Ми громадянам сказали, що рецидив викиду може бути в разі збільшення температури. Але сухі ділянки, які випаровують речовини, активно засипаються (мова йде про нейтралізуючі речовині)

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Так звана керівниця міжрегіонального управління Росспоживнагляду Наталія Пеньковська також підтвердила, що якщо денна температура підвищиться, повторний викид не виключений, і додала, що російська влада намагається вирішити проблему.

У зв'язку з цим варто згадати про те, що через викиди на "Кримському титані" в ніч з 24 на 25 серпня місцеві жителі відчули нездужання, нудоту, запаморочення і головний біль. У багатьох з'явився кашель, люди скаржилися на печіння в носі і дихальних шляхах, а також на висип.

До слова, у мережі з'явилася інформація про те, що в Херсонській області, яка також постраждала від хімічних викидів з "Кримського титану", в п'ятницю, 7 вересня, після обіду почалася евакуація дітей.

Про це стало відомо з коментаря, який дав глава Мирнинського ОТГ Андрія Сучок, передає Обозреватель.

Сучок додав: "Вирішили почати вивіз дітей. Перших будуть вивозити з села Преображенське, яке найбільше постраждало", - сказав він.

За його словами, дітей відправлять в санаторії Скадовська.
Як доповнив глава ОТГ:

Маленькі діти поїдуть з мамами, постарше - самі. Також відправимо і вагітних. Але вивозити будемо тільки тих, хто погодиться.

У свою чергу, місцеві жителі села Преображенське розповідають, що "Кримський титан" досі працює, незважаючи на те, що окупаційна влада півострова обіцяли його зупинити.

Місцевий житель Микола Якимов розповів джерелу:

Деякі труби ще димлять. Нам з села це добре видно. І щоранку іржава роса покриває дерева, всі предмети. У дворі труби, машина, металеві підвіконня - все в коричнево-зеленій жирній плівці.

У Преображенській амбулаторії також розповідають, що люди продовжують звертатися зі скаргами на головний біль, слабкість, кашель, свербіж. "Менше скаржитися не стали. Завод-то все одно працює", - пояснили нам в амбулаторії.

Крім того, від хімічних викидів постраждали села Олександрівка, Гаврилівка, Каланчак.

Також з'явилася інформація про те, що на самому "Кримському титані" повідомляють, що повністю призупинити роботу заводу збираються до 11 вересня.

Нагадаємо, шестирічну дівчинку, серце якої раптово зупинилося на уроці фізкультури, намагалися реанімувати протягом 40 хвилин. Жахлива трагедія сталася в селі П'ятидні на Волині.

Як повідомляв Znaj.ua, питання про зміну тарифів на пасажирські перевезення необхідно терміново вирішити. Таку інформацію під час конференції Grain Ukraine повідомив директор по економіці і фінансах Укрзалізниці (УЗ) Андрій Рязанцев.

Також Znaj.ua писав про те, що погоджуватися на важку щоденну працю українців змушує багато різних причин, і приводів для радості тут справді мало. Вони не проти навіть влаштуватися на зарплату, за яку поляки ніколи в житті не захочуть і пальцем поворухнути