Синоптики повідомляють про те, що 8 вересня майже у всіх регіонах України очікуються дощі, температура повітря вдень складе 17-22°.

Про це стало відомо завдяки "Укрінформ" з посиланням на Укргідрометцентр.

Дощ

Згідно з новими даними, 8 вересня на українців чекає хмарна погода з проясненнями. У центральних, південних і Донецькій областях місцями пройдуть сильні дощі, можливі грози.

прогноз погоди

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Варто зауважити, що тільки на Чернігівщині, Сумщині, Харківщині та крайньому заході країни без істотних опадів.

дощ

Вітер східний, 7-12 м/с, в Приазов'ї та східній частині місцями пориви 15-20 м/с.

прогноз погоди

До слова, відмовлятися від переходу на літній час, як це пропонує Кабінет міністрів України, не можна – це може погано позначитися на внутрішніх годинниках людини. Про це в ефірі ObozTV розповів лікар, кандидат медичних наук Віктор Сидоренко. За його словами, подібний негативний вплив особливо добре помітний, коли людина змінює часові пояси під час авіаперельоту.

Переход на зимнее время

"За своєю спеціальністю мене іноді викликають вночі. І влітку, коли це червень, початок липня, ми бачимо, що вже в три години ночі небо сіре, вже встає сонечко. Скажіть, навіщо мені треба, щоб сонечко вставало в дві години ранку?" - навів приклад лікар.

За його словами, вся справа в тому, що алгоритм "сон – не сон" в людському організмі регулюється гормонами: кортизолом і мелатоніном. "І залежно від того, коли вони у людини виробляються, коли досягають свого максимуму – ми прокидаємося і у нас максимальна фізична активність", - пояснив Сидоренко.

Годинник

"Причому якщо навесні, коли ми переводимо годинник на годину вперед: вже сім, а не шість, тобі треба вставати вже і щось робити – це набагато складніше. А ось осінній перехід – це коли ти вранці в неділю прокинувся... о, а я ще цілу годину можу законно полежати і мені нічого не буде", - підсумував лікар.

Будильник

Нагадаємо, в Україні у неділю, 9 вересня, погода стане по-справжньому осінньою. Циклон розташується в центральній частині країни і це приведе до зниження температури та дощів у багатьох областях. Про це повідомляє Гідрометцентр.

Як повідомляв Znaj.ua, на вас очікує прогноз погоди від народного синоптика Наталки Діденко вихідні 8-9 вересня.

Також Znaj.ua писав про те, що жителі кримського міста Армянська, де сталася хімічна катастрофа, на своїх сторінках у соцмережах поміщають фотографії, які були зроблені в межах міста.