Анексія Криму – це провина не тільки чинного режиму Кремля, а й у першу чергу самої України, яка свого часу проігнорувала питання ідеології на півострові, тим самим давши шанс Володимиру Путіну розповсюджувати ідею "русифікації", і як наслідок – втрутитися на чужу територію. Відповідну думку висловив російський поет, Андрій Орлов (Орлуша), які підтримує Україну в боротьбі проти РФ.


Крим – це Україна: Орлуша про головні помилки Незалежності


Поет стверджує, що коли це було справді необхідно, з Кримом в питаннях моралі, мови та культури взагалі ніхто не працював, тому й упустили території в ідеологічному плані:

"Україна свого часу в Криму допустила так званий" російський Крим ", в який дуже багато хто повірив. Я про це писав ще й в 2012-му, і в 2013-му, коли почалися ці російські байк-шоу, "Нічні вовки" , Путін з голими цицьками на мотоциклі ... І махати російськими прапорами нікому там заборонялося. Домахались ... Тобто люди були упущені. А після цього вони повірили в те, що їх "їдуть вбивати ". Вони б раніше ніколи не повірили: вбиватимуть за те, що вони говорять російською мовою. Але ж як представили закон і правки до закону про мову в Росії і на російському ТБ? Що російську мову заборонять в Україні, тобто заборонять викладати, розмовляти "- заявив Орлуша в коментарі "Апострофу".

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще


Основні зміни, котрі відбулися за ці роки в Україні та Росії, Андрій Орлов також характеризує досить неоднозначно. І не дивно, адже він сам товаришує з громадянами обох держав, тому ставлення до ситуації бачив на власні очі.

"Основні зміни - в людях. Я спілкуюся в основному з друзями і близькими мені знайомими або на концерті з аудиторією. Люди залишилися такими ж, як і були. Я з поганими людьми не дружу і намагаюся спілкуватися поменше. Ось нещодавно в Росії провели соціологічне опитування, де одне із запитань було про те, хотіли б ви бачити в своїй родині або мати сусідом представників інших національностей. І перераховані ці національності. І в цей список вперше за історію цих опитувань увійшли українці. Приблизно 23% позначили, що їх не треба пускати взагалі в країну. Євреї, українці, чеченці, "вихідці з азіатських республік", "уродженці Африки" виявилися в одному списку", - нагадав він.

Проблема також, за словами поета, у надмірній довірі людей "не тим" ЗМІ, тобто пропагандистським шоу, котрі спотворюють суцільну картину та уявлення глядачів.

"..зараз вдома у своєї мами, вона живе з телевізором. І просто пояснити їй, чому я їжджу в Україну, не можу. Тому що вона з українців бачить тільки двох таких завзятих, які в ток-шоу весь час беруть участь на Першому і Другому каналах в Росії. Ось і вся картинка. У новинах раз у раз горять покришки на Майдані, а українські "фашисти" їдуть до Криму досі", - підсумував Орлуша.


Дивіться: "Місто спить, прокидається мафія", - поет Андрій Орлов (Орлуша) про вибори у Росії


Нагадаємо, в анексованому Криму вперше за довгий час заспівали українською.
Як повідомляв Знай.ua, розкрито схему, за якою Росія заманює іноземців до анексованого Криму.
Також Знай.ua писав, Україна зможе повернути Крим за однієї умови.