Кримський завод "Титан", власником якого є український олігарх Дмитро Фірташ, зобов'яжуть виплатити в бюджет РФ більш 230 млн рублів за негативний вплив на навколишнє середовище.

фірташ крим


Окупаційні ЗМІ повідомляють, що на заводі було виявлено ряд помилок у звітних документах, які привели до значного заниження розміру обчисленої і внесеної фактичної плати пені.
У Росприроднагляді відзначили, що доплата за забруднення розглядається в праві навколишнього середовища Росії та інших держав, а також є стимулом до того, щоб природо користувачі були відповідальними та самостійно вживали заходів щодо зменшення забруднення навколишнього середовища.


На адресу підприємства вже відправлені вимоги з пропозицією добровільно сплатити платежі в бюджет РФ, повідомили у прес-службі відомства.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще


Нагадаємо, днями на території окупованого Росією Криму в Армянську відбулися хімічні викиди, в результаті чого на жителів півострова обрушилися кислотні зливи з грозами.
У суботу, 8 вересня популярний кримський блогер RoksolanaToday&Крим опублікувала порцію свіжих знімків повсякденного життя села Перекоп, постраждалого внаслідок шкідливих хімічних викидів заводу "Кримський титан".

крим

"Армянськ, с. Перекоп, цвіте і пахне кислотою", - такий підпис супроводжувала фотографії, які дуже добре відображають масштаби катастрофи та наслідки хімічного викиду.


Як повідомляв раніше Знай.ua, завод "Кримський Титан", розташований в Армянську на території окупованого півострова, що нещодавно викликав викид небезпечних токсичних речовин у повітря, та через який постраждали десятки людей, і далі продовжує працювати.


Цю інформацію повідомив на власній сторінці у Facebook глава Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

"Все-таки працює", - підкреслив Гордєєв.
Також Знай.ua писав про те, що контрольно-пропускні пункти на адміністративному кордоні з включеним Кримом "Каланчак" і "Чаплинка" припиняють свою роботу через екологічну ситуацію.