Аркадій БабченкоРосійського опозиційного журналіста, блогера Аркадія Бабченка "атакували" хакери. Вони систематично зламують його сторінки у соціальних мережах, при чому роблять це суто після публікації цілком конкретних постів.


Бабченко і хакери

Аркадій Бабченко
Аркадій Бабченко


За його словами, все почалося з невинної фрази у Facebook про російського майора та затриманих у Санкт-Петербурзі, потім – про розробників з РФ, котрі створили робота для покарання дітей, пост супроводжувався знімками:

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Практично за добу сторінки Бабченка у Twitter, "ЖЖ" та власний блог були зламані:

"У мене зламали пошту, твіттер, ЖЖ і блог на "Сноб". Ту х**ню, які вони там зараз постять, всерйоз не сприймайте. У мене все добре, все в порядку. Мене ніхто не затримав, нікуди приходити не треба. Привіт товаришеві майору. Куди звертатися, щоб відновити доступ до аккаунту в Твіттері, в ЖЖ, хто знає?", - написав він.[/quote]


Минуло трохи часу, як блогер поскаржився, що під прицілом опинився його акаунт у Facebook: там навіть змінили пароль, тому доступ залишився тільки з телефону:

Аркадій Бабченко
Аркадій Бабченко

" У мене ще намагаються "хакнути" фейсбук. Змінили пароль. Але з телефона я ще можу заходити. Куди писати, щоб захистити аккаунт і відновити повний доступ, хто в курсі? Вислали його на ту пошту, до якої більше немає доступу, а фейсбуку по*уй, ніяких повідомлень мені не приходило", – підкреслив він.


Кому знадобився доступ до сторінок журналіста, невідомо. Так само як і те, з якої країни виявилися "мисливці за акаунтами".


Дивіться: Бабченко про Путіна, війну та погрози


Нагадаємо, підозрюваний у замаху на Бабченка дав свідчення слідству.
Як повідомляв Знай.ua, Бабченко попередив про наміри Путіна щодо Донбасу.
Також Знай.ua писав, відомий російський пранкер Вован (Володимир Кузнєцов) опублікував у мережі запис телефонної розмови від імені президента України Петра Порошенка міністру оборони України Степану Полтораку.