У вівторок, 11 вересня, стало відомо, чому всесвітньо відома мережа кав'ярень Starbucks відмовилася заходити в Україну. Так, продукція даної компанії на українському ринку є досить дорогою для споживача.

Про це заявила глава офісу Національного інвестиційного ради Юлія Ковалів в ефірі Радіо НВ.

"Зі Starbucks важче, ЗМІ вже кілька разів повідомляли про його вихід на ринок, і мер про це також говорив, але пізніше Starbucks повідомляв, що не виходить на ринок України", - розповіла Ковалів.

Starbucks

При цьому вона зазначила, що, виходячи з тієї конкуренції, яка є на сьогоднішній день, продукція Starbucks є досить дорогою для українського споживача.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"На сьогоднішній день чітких термінів і бачень виходу на ринок немає, але якщо подивитися на ринок України, то зрозуміло, що для цієї компанії він не є великим", - додала Ковалів.

Раніше повідомлялося, що відомий виробник продуктів харчування швейцарська компанія Nestle не заперечує можливості заходу на український ринок американської компанії Starbucks Corporation.

"В першу чергу продаж продукції Starbucks спрямована на ринки, де компанія Starbucks веде операційну діяльність. Не виключаємо, що в майбутньому така продукція може з'явитися і в нашій країні", - заявили в прес-службі Nestle Україна.

Така можливість з'явилася завдяки завершенню угоди Starbucks Corporation і Nestle за надання останнім постійних прав на продаж продуктів Starbucks у всьому світі, за межами кав'ярень компанії.

Nestle

Крім того, одна з найбільших у Європі мереж магазинів одягу H&M у серпні відкрила свій магазин у ТРЦ Lavina Mall у Києві. Перший в Україні магазин мережі зайняв площу 2900 кв. м і запропонував колекції модного одягу, а також товари для будинку H&M HOME, повідомила прес-служба H&M.

Нагадаємо, що Трамп закликав бойкотувати Starbucks через дизайн стаканчиків.

Як повідомляв портал Знай.uа, H&M в Україні: експерт розповів, від чого ви будете в шоці.

Також портал Знай.uа писав, що IKEA набирає персонал для свого першого магазина в Україні.