У вівторок, 11 вересня, стало відомо, що Державне агентство автомобільних доріг України збирається зробити платним автобан М-05 Київ - Одеса на ділянці від Кільцевої дороги столиці до міста Біла Церква. Про це стало відомо з електронної системи державних закупівель Prozorro.

Згідно з інформацією, Укравтодор в особі Служби автомобільних доріг у Київській області укладає договір з компанією Науково-виробнича фірма Мостопроект про розробку техніко-економічного обґрунтування будівництва концесійної платної автомобільної дороги М-05 Київ - Одеса. Зокрема, хочуть зробити платним автобан на ділянці від Кільцевої дороги столиці до міста Біла Церква.

траса Одеса-Київ

Відзначається, що вартість розробки документації складе 5,4 млн грн з ПДВ. При цьому первинна цінова пропозиція компанії склала 7,35 млн грн.

Згідно з календарним планом, компанія Мостопроект повинна надати техніко-економічне обгрунтування до кінця грудня 2019 року.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Раніше повідомлялося, що на роботи з ямкового ремонту доріг не поширюються гарантії, адже він спрямований виключно на тимчасове забезпечення проїзду. Про це заявив голова "Укравтодору" Славомір Новак.

Кільцева дорога у Києві

"Багато людей плутають середній і капітальний ремонт з так званим ямковим ремонтом. Ямковий ремонт насправді не є ремонтом, це просто забезпечення проїзду", - сказав Новак.

Він також заявив, що "на ямковий ремонт гарантій немає, це просто залатані ями". У той же час він запевнив: якщо був зроблений "середній, капітальний ремонт, реконструкція, будівництво", то "неможливо, щоб асфальт зійшов після зими".

Нагадаємо, з вересня місяця поточного року в Києві почнеться капітальний ремонт мосту Метро через Русанівську протоку.

Як повідомляв портал Знай.uа, експерт назвав найнебезпечніші мости Києва.

Також портал Знай.uа писав, що ями на дорогах підзарядять електрокари. Енергію виробляє підвіска на автомобілях завдяки тому, що спеціальні важелі передають рух коліс на систему зубчастих коліс.