Випускників професійно-технічних училищ (ПТУ) хочуть зобов'язати працювати на роботодавця, який інвестує в їхній навчальний заклад. Про це у вівторок, 11 вересня заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час зустрічі з представниками бізнесу.

"Зараз у нас працює робоча група з роботодавцями, яка розробляє пакет нормативних змін "Рух на зустріч". Роботодавець хоче гарантій. Якщо роботодавець входить в дуальну систему навчання, якщо він вкладає, він повинен отримати гарантії, що потім ті діти, які досягли певного рівня кваліфікації, і роботодавець вважає, що вони вже мають цей рівень, відпрацювали у нього на виробництві. Тому що зараз таких дітей часто переманюють за кордон", - розповідає міністр.

Гриневич переконана, що в рамках цих змін передбачається затвердження тристоронньої угоди між закладом професійно-технічної освіти, роботодавцем і учнем цього навчального закладу.

Угода зобов'яже учня при досягненні ним певного рівня кваліфікації, відпрацювати три роки у цього роботодавця. При цьому роботодавець буде мати право розірвати угоду, якщо працівник не підтвердить рівень кваліфікації.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

В окремих випадках, підкреслює Гриневич, термін відпрацювання може бути змінений на 1 або 2 роки.

Раніше в понеділок, 10 вересня, стало відомо, що Міністерство освіти і науки України розглядає можливість впровадження обов'язкового тестування з математики в рамках Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в 2021 році.

За словами Гриневич, цей крок може бути зроблений для посилення мотивації до вивчення даного предмета.

Нагадаємо, МОН готує нововведення в ЗНО: що важливо знати. Міносвіти планує змінити перелік предметів на ЗНО.

Як повідомляв "Знай. ua", маленьких українців навчать найважливішим речам. Допоможи дитині орієнтуватися у світі норм і законів.

"Знай. ua" писав, що Гриневич підтвердила найгірші побоювання всіх гуманітаріїв. Всі діти в Україні будуть зобов'язані здавати цей предмет на ЗНО.