У МОЗ запевнили українців, що хімічні викиди із заводу "Титан", який знаходиться в окупованому Криму не несуть небезпеку.

Про це заявив журналістам заступник генерального директора Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Роман Родина.

Так, він розповів, що погіршення стану здоров'я після небезпечних викидів відбувається практично у всіх, проте хімічні речовини не несуть згубної дії на людей.

"Щодо хвороб: на щастя, сірчистий ангідрид, його концентрація, лежить в гранично допустимих межах і не викликає серйозних захворювань", – зазначив він.

Популярні новини зараз
Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Щодо хвороб: на щастя, сірчистий ангідрид, його концентрація, лежить в гранично допустимих межах і не викликає серйозних захворювань", – зазначив він.

Разом з тим він відразу ж додав, що підвищена концентрація хімікатів у повітрі може значно вплинути на слизову оболонку.

"Але підвищена концентрація може викликати подразнення слизових оболонок, кашель, нежить. Також це може викликати ускладнення, якщо в людини, наприклад, є бронхіальна астма", – пояснив Родина.

Також він попередив громадян, що всі небезпечні хімічні речовини після викиду у повітря практично повністю концентруються на низинних територіях.

"При відчутних ознаках варто застосувати засоби індивідуального захисту, намочити марлеву пов'язку в розчині води та соди для нейтралізації кислоти", – порекомендував він.

Разом з тим варто відзначити, що керівник Херсонської області Андрій Гордєєв заявив, що основноюпричиною хімічної катастрофи в Криму стала техногенна аварія на заводі "Титанові інвестиції".

"За інформацією, отриманою агентурно, у них була техногенна аварія. Чим вона викликана – буде з'ясовуватися. Але те, що вони приховували це від громадян, це правда", – запевнив він.

Також чиновник розповів, що окупаційна влада у дуже швикому порядку намагається засипати накопичувач кислови, через який хімікати потрапили у повітря.

Крім того він відзначив, що наразі ситуація у "прикордонній" Херсонській області залишається повністю контрольованою.

Відомо, що відповідні служби цілодобово проводять моніторинг повітря, беруться аналізи фруктів і овочів, а також забори проб води і ґрунту, в оздоровчих таборах регіону були розміщені 548 дітей, у тому числі жінок з маленькими дітьми.

"Буквально вчора ввечері я був у них. Вони почувають себе добре", – додав Гордєєв.

На Херсонщині у повітрі зафіксували отруйні викиди хімзаводу "Кримський титан"

Нагадаємо, Фірташ заплатить Путіну за катастрофу в Криму.

Як повідомляв "Знай.ua", Україна поверне воду в окупований Крим, але за однієї умови.

Також "Знай.ua" писав, що в окупованому Криму паніка, люди проклинають Путіна.