Національний банк України (НБУ) опублікував курс валют на п'ятницю, 14 вересня. Так, курс національної валюти впав на 10 копійок в порівнянні з четвергом, 13 вересня, і тепер його показник - це 28,12 гривень за долар. Про це свідчать офіційні дані на сайті регулятора.

Офіційний курс валют НБУ на 14 вересня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

  • 100 доларів США – 2812,6838 гривні;
  • 100 євро – 3268,3386 гривні;
  • 10 російських рублів – 4.0979 гривні.

З цього випливає, що долар піднявся на 8 копійок. У той же час євро подешевшав на 5 копійок, а рубля залишився на тому ж місці.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Раніше повідомлялося, що у серпні громадяни України вперше з початку року купили більше валюти, ніж продали. Про це Національний банк України (НБУ) повідомляє на офіційному сайті.

На готівковому валютному ринку українці в минулому місяці продали $999,3 млн, а купили $1,04 млрд, уточнює НБУ.

В липні громадяни продали іноземної валюти на $1,05 млрд, тоді як місяцем раніше - на $947,8 млн.

Крім того, вперше з жовтня 2017 року показник купівлі валюти населенням через банки перевищив її продаж і склав $46 млн дол. До цього майже рік українці більше продавали валюти у банках, ніж купували.

У той же час, з початку 2018 року продаж валюти населенням через банки перевищує її купівлю на $1,324 млрд дол.

Національний банк України з початку третього кварталу в ході інтервенцій для підтримки курсу гривні продав на міжбанківському валютному ринку на 700 млн доларів більше, ніж купив.

Нагадаємо, в Україні стрімко продовжують зростати ціна на паливо. Так, минулого тижня на вітчизняних автозаправках середня вартість бензину А-95 і ДТ різко збільшилася – аж на цілих 60 копійок.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", в Національному банку України розповіли, що буде з гривнею найближчим часом.

Також "Знай.ua" писав, днями Національний банк України оприлюднив поквартальний прогноз інфляції і цін на прийдешній рік.