У своєму улюбленому офісі, на своїй улюбленій роботі, ми завжди можемо встановити будь-яку температуру за допомогою кондиціонера.

Проте не завжди виходить знайти "підходящу" температуру для всіх працівників. Одним, як правило, дуже спекотно, іншим - страшно холодно. Як же вирішити цю проблему?

Завдяки історичним записам відомо, що жителі країн зі спекотним кліматом багато століть боролися за комфортну температуру всередині приміщень.

Вони відчували найрізноманітніші методи - від вивішування перед вікнами вологих килимків до розміщення на горищі рабів, які обдували віялами принесений туди сніг і направляли охолоджене повітря вниз через дірку в стелі.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Перенесемося в наш час - тепер ми можемо насолоджуватися свіжим вітерцем, лише натиснувши кнопку.

І все ж, більшість залишається незадоволеною. У США, 129 офісних працівників, у 2015 році взяли участь в опитуванні на цю тему, 42% вважають, що в їх офісі занадто жарко, а 56% - що занадто холодно. Ми можемо встановити у себе на роботі будь-яку температуру, але не можемо узгодити між собою, якою ж вона повинна бути.

Комфортна температура посилює задоволення від роботи, підвищує продуктивність і сприяє плідному співробітництву. Зате від неприємної температури працівники сповільнюються, товстіють і навіть хворіють.

А ось засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг вірить у те, що "арктичне" повітря в його конференц-залі допомагає сконцентруватися: термостати тут завжди показують 15 ° C.

Однак, екс-президент США Барак Обама підтримував в Овальному кабінеті таку спеку, що його радник пожартував у розмові з New York Times: "Так тут можна розводити орхідеї!"

Виявляється, ми неправильно розуміємо свою задачу. Роботодавці витрачають мільйони на дослідження, щоб знайти очевидний факт: немає температури, яка назавжди задовольнила б всіх і кожного.

Якщо ваш начальник вперто виставляє термостат на низьку температуру, можливо, ви знайдете для себе "особливий" спосіб зігрітися. Зауважте, що, за даними останніх психологічних експериментів, наші внутрішні термометри далеко не так надійні, як нам здається.

Варто нагадати, що американські дослідники встановили, що людська витривалість обумовлена мутацією, яка виникла приблизно 2-3 мільйони років тому. Завдяки змінам в генетичному коді, люди змогли переміщатися на довгі дистанції.

Нагадаємо, Супрун пообіцяла українцям "нові мізки".

Як повідомляв Знай.uа в українських аптеках продають підроблені ліки.

Знай.uа писав, прорив у медицині: грип лікуватимуть за один день.