Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун попередила українців про насування сезону грипу. За словами чиновниці, захворювання накриють українців найближчим часом – з жовтня. Про це Супрун написала на своїй сторінці у Facebook

За даними МОЗ, в Україні, згідно з прогнозами World Health Organization (WHO), ймовірно будуть циркулювати: вірус, подібний A/Michigan/45/2015 (H1N1) pdm09; вірус, подібний A/Singapore/INFIMH-16-0019/2016 (H3N2); вірус, подібний B/Colorado/06/2017.

"Для епідсезону 2018-2019 року в Україні очікується наявність трьох вакцин від грипу. Одна з них вже зареєстрована в Україні, інша завершила процес спеціалізованої експертизи, матеріали третьої вакцини знаходяться на розгляді в Державному експертному центрі", – пише глава МОЗ.

Уляна Супрун також пообіцяла українцям, що вакцини будуть доступні в аптеках протягом місяця, де їх можна буде придбати. За словами чиновниці, вакцинація, крім здоров'я, захищає і гаманець. За різними оцінками, витрати на лікування грипу або ГРВІ коливаються від 400 до 2700 гривень в залежності від тяжкості захворювання, а вартість однієї дози вакцини, що захищає від грипу на протязі всього сезону, становить близько 200 гривень.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше повідомлялося, що в Україні смертельна епідемія атакувала найбільш беззахисних. В Україні продовжує панувати кір. В інфекційне відділення маріупольської лікарні №14 надійшли 12 дітей з підозрою на це небезпечне інфекційне захворювання. У малюків спостерігається висока температура, висип і головний біль. Наймолодшому – 3,5 роки, а найстаршому – 14 років. "На сьогодні стан дітей середньої важкості. Всі отримують лікування за протоколом", – повідомив заявив інфекціоніст Андрій Серветник.

Нагадаємо, смертельна хвороба з Африки масово вбиває європейців.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що українське весілля закінчилося масовим отруєнням.

Також портал "Знай.uа" писав, що небезпечний ботулізм вбиває українців.