"Влади" Криму визнали хімічну катастрофу в Криму і висловили кілька версій події. Про це представники окупаційних "влади" повідомили на прес-конференції.

Користувач Twitter RoksolanaToday&Крим розповіла в своїх постах, що повідомили окупанти. Зокрема вона зазначила, що "влада" розглядає шість версій, серед яких і можлива диверсія з боку України.

"Шість версій у них, ще не вирішили, яка головна. Пропагандисти хапаються за зубами казочку – скидання чогось жахливого в кислотонакопитель Україною", – зазначає RoksolanaToday&Крим.

Крім того, на прес-конференції окупаційна "влада" Криму вперше визнала той факт, що проби фахівців показали перевищення гранично допустимої концентрації (ГДК) хлористого водню.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

"Перекоп та Армянськ. Перевищення ГДК від 9 до 11 разів, хлористий водень. Але РИЗИКІВ ДЛЯ ЗДОРОВ'Я ЛЮДЕЙ НЕМАЄ!!!!! Немає Ризиків! Але діти ще будуть в таборах! Сама тільки що почула вухами!" – дивується користувач.

Примітно, що учасники прес-конференції визнали той факт, що хлорводород і сірчаний ангідрид перевищує концентрацію в повітрі в 9-11 разів, проте, за запевненням окупантів, не несе ніякої загрози, а лише викликає легке емоційне роздратування".

Крім того, на прес-конференції заявили, що не планують повної евакуації населення в Армянську та Перекопі. Для введення режиму надзвичайної ситуації "влади" також не бачать причин.

"Мер" Армянську на прес-конференції визнав, що окупанти крадуть воду з озера через свердловини на території Херсонської області.

Нагадаємо, кримчани налякані кривавим заходом після химатаки. Жителі міста Армянська шоковані наслідками хімічної атаки.

Як повідомляв "Знай. ua", Херсонщина на межі катастрофи, життя людей в руках підступного вітру. Забруднення повітря біля адміністративного кордону Херсонської області і Криму, нібито, не фіксується.

"Знай. ua" писав, що екологічна катастрофа в Криму загрожує всій Європі. Ситуація в Криму загрожує і європейцям.