Став відомий курс іноземних валют, встановлений Національним банком України (НБУ) на 17 вересня 2018 року. Порівняно з показниками у п'ятницю, 14 вересня, курс гривні впав до 28,15 грн за долар. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

курс валют
курс валют

Курс валют Нацбанку 13 вересня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

  • 100 доларів США – 2815.2072 гривні;
  • 100 євро – 3290.6957 гривні;
  • 10 російських рублів – 4.1229 гривні.

З цього видно, що долар піднявся на 3 копійки. У той же час євро піднявся на 22 копійки, а рубль залишився на тому ж місці.

Раніше повідомлялося, що в серпні громадяни України вперше з початку року купили більше валюти, ніж продали. Про це Національний банк України (НБУ) повідомляє на офіційному сайті.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

На готівковому валютному ринку українці в минулому місяці продали $999,3 млн, а купили $1,04 млрд, уточнює НБУ.

Курс долара
Курс долара

В липні громадяни продали іноземної валюти на $1,05 млрд, тоді як місяцем раніше - на $947,8 млн.

Крім того, вперше з жовтня 2017 року показник купівлі валюти населенням через банки перевищив її продаж і склав $46 млн дол. До цього майже рік українці більше продавали валюти у банках, ніж купували.

У той же час, з початку 2018 року продаж валюти населенням через банки перевищує її купівлю на $1,324 млрд дол.

Національний банк України з початку третього кварталу в ході інтервенцій для підтримки курсу гривні продав на міжбанківському валютному ринку на 700 млн доларів більше, ніж купив.

Нагадаємо, в Україні стрімко продовжують зростати ціна на паливо. Так, минулого тижня на вітчизняних автозаправках середня вартість бензину А-95 і ДТ різко збільшилася – аж на цілих 60 копійок.

Як повідомляв раніше "Знай.ua" в Національному банку України розповіли, що буде з гривнею найближчим часом.

Також "Знай.ua" писав, днями Національний банк України оприлюднив поквартальний прогноз інфляції і цін на прийдешній рік.