На півночі окупованого Росією Криму знову зафіксували перевищення гранично допустимої концентрації шкідливих речовин в повітрі.

Про це заявила так звана глава регіонального управління Росспоживнагляду Наталія Пеньковська.

Так, вона відзначила, що профільні служби зафіксували перевищення допустимого розміру небезпечних речовин у повітрі. Крім того вона розповіла, що йдеться насамперед про викиди у повітря небезпечного хлористого водню у одному з населених пунктів окупованого Криму.

Наразі вже відомо, що прилади зафіксували дев'яти значне перевищення норми хлору у повітрі.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

"Ми зареєстрували перевищення гранично допустимих концентрацій по хлористому водню і сірчистого ангідриду. Цифри перевищують фоновий рівень. Перевищення гранично допустимих концентрацій по хлористому водню у нас зареєстровано в селі Перекоп, це найближча точка до кислотного накопивача. Перевищення середньодобової концентрації відзначаються в дев'ять разів", - сказала Пеньковська.

Разом з тим варто відзначити, що відповідальність за хімічну атаку в Криму лежить на Росії.

Міністерство закордонних справ України подасть звернення в міжнародну Організацію по забороні хімічної зброї після того, як будуть отримані всі дані, матеріали і докази хімічних викидів на окупованому півострові.

Беца повідомила, що в МЗС чекають підсумків експертизи про стан хімічного забруднення в Криму.

Крім того представниця українського зовнішньополітичного відомства засудила дії окупантів, які навідразі відмовились передавати інформацію про шкідливі викиди на заводі "Титан", що розташовується в окупованому Армянську.

"Ми, зрозуміло, виступаємо із засудженням всіх цих дій і нам необхідний для передачі в Організацію по забороні хімічної зброї повний пакет паперів. Ми збираємо з усіх, що мають відношення, компетентних органів всі відомості, всі матеріали, всі докази. Нас цікавить оцінка експертів наших відомств, і як тільки вона у нас буде, я думаю, це станеться найближчим часом, ми негайно передамо все це в Організацію по забороні хімічної зброї", - розповіла Беца.

На Херсонщині у повітрі зафіксували отруйні викиди хімзаводу "Кримський титан"

Нагадаємо, кримчани налякані кривавим заходом після хіматаки.

Як повідомляв "Знай.ua", на небезпеку "Титану" усі наплювали, робота кипить.

Також "Знай.ua" писав, що окупанти погрожують другою хвилею катастрофи.