Президент України Петро Порошенко підписав указ про підвищення зарплат військовим в бюджеті 2019 року. Цим указом він ввів у дію рішення РНБО.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

В бюджеті на наступний рік має бути передбачено збільшення грошового забезпечення військовослужбовців, офіцерів, рядових і поліцейських не менш, ніж на 30%.

Так мінімальний розмір зарплати рядових ДержНС і поліцейських складе не менше 9 тисяч гривень (на даний момент – 8 тисяч). А у військовослужбовців-рядових за контрактом першого року служби мінімальний розмір грошового забезпечення становить не менше 10 тисяч гривень (зараз – 7,5 тисяч гривень).

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Це підвищення планувалося здійснити ще в жовтні 2018 року.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що з 1 січня 2019 року мінімальна зарплата в Україні сягне 4 170 гривень, порівняно з нинішніми 3 700 гривень.

З одного боку, зростання лише на 447 гривень прикро для українців, однак з іншого – невже продуктивність праці в Україні та ефективність національної економіки зросли за рік аж на 12%?

насправді стимулювання зростання економіки через збільшення платоспроможного попиту населення – теж непоганий метод в контексті антикризової політики уряду.

Нагадаємо, українці заплатять мільйони за піар Гройсмана. З 1 січня 2019 року мінімальна зарплата в Україні сягне 4 170 гривень.

Як повідомляв "Знай. ua", українці опиняться на межі виживання. У новому державному бюджеті України передбачено невелике збільшення витрат.

"Знай. ua" писав, чз початку року в Україні змінилися правила нарахування пенсійних виплат і трудового стажу. Відповідно до статті 26 ЗУ "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", пенсії будуть призначатися від 60 років за наявності 25 років стажу.