У неділю, 16 вересня, Збройні сили України спустили два артилерійських бронетанкера у Бердянську. Судна використовуватимуть для протидії агресії Російської Федерації згідно з рішенням української Ради нацбезпеки і оборони.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише прес-служба Урядового порталу та публікує фотопідтвердження.

Так, в повідомленні наголошується, що повноцінна військово-морська база на теренах Азовського моря з'явиться до кінця 2018 року.

"Це (створення бази, — ред.) створить умови для відсічі агресивним діям Російської Федерації в цьому регіоні", — пише прес-центр.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Сотні спецназівців вирушили в акваторію Азовського і Чорного морів

Раніше повідомлялося, що прикордонники зайнялися відправкою в акваторію Азовського і Чорного морів загону, що складається із 270 спецназівців. Такі заходи необхідні для здійснення контролю на морському кордоні України.

Росія продовжує активно стягувати важку зброю і техніку

На Азовський напрямок російська сторона активно стягує важку техніку і зброю – точно таку саму, з якої завдали ударів з Каспійського моря по Сирії. Втім можливості для протистояння в Україні поки що дуже низькі, як пояснює генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

Експерт додав, що не варто несерйозно сприймати ворога, адже з 6-ти артилерійських катерів "Гюрза-М" (на озброєнні ЗСУ), два – вже в районі Азовського моря.

Перший "Кентавр" вийшов на захист українських річок

В українській столиці на заводі "Кузня на Рибальському" 14 вересня на воду перший спустився десантний катер типу "Кентавр". Дані кораблі призначені для ВМС ЗСУ. Відомо, що будівництво судна почалося ще в 2016 році.

Нагадаємо, до Азовського моря прямує артилерія і ракетні війська.

Як повідомляв "Знай.uа", Україна випустила в Азовське море нових залізних акул.

Також "Знай.uа" писав, що ВМС ЗСУ поставила на захист Азовського моря бронекатер-новинку.