"Піду з поліції" – ці слова вже частенько чути від патрульних. Хтось мириться із браком коштів, тим, що купує форму за власний рахунок і ремонтує службові авто. Хтось не витримує, подавши заяву на звільнення. Так зробив нещодавно і коп з Тернополя Костянтин Мороз, а потім вирішив доступно пояснити – чому.


Масові звільнення у поліції: що не так з реформою Авакова?

Патрульна поліція України
Патрульна поліція України


На своїй сторінці у Facebook він розповів, що прослужив у правоохоронних органах майже три роки, у складі роти №2 батальйону Управління патрульної поліції в Тернопільській області. Було чимало серед колег молодих, амбіційних, заповзятих, але з часом навіть вони "перегорали".

Костянтин Мороз, колишній патрульний
Костянтин Мороз, колишній патрульний

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще


Свої перші чергування згадує із посмішкою: неординарні ситуації змушували вчитися на ходу, часу на роздуми не лишалося.

Костянтин Мороз, колишній патрульний
Костянтин Мороз, колишній патрульний

"Нас називали, як тільки не хочеш: селфіки, смурфіки, парковщики, пластмасові і т.д., але нехай ті, хто нас так називав згадають себе, коли приходять перший раз на якусь роботу, ви усі зразу стали висококласними спеціалістами своєї справи??? Але, як і в будь-якій ситуації, є інша сторона медалі. Ініціатива, мотивація, нестримне бажання щось змінити, з часом зменшується і зменшується, тому що втома, психологічне навантаження, розчарування беруть своє", - стверджує Мороз.

Патрульна поліція України
Патрульна поліція України


Коп помітив: чотири екіпажі не здатні нормально працювати, якщо на їх плечі лягає відповідальність за майже 250 тисяч населення. Поліцейські почали розчаровуватися, звільнятися. Хоча їм підвищили зарплату – до 8100 гривень, але це не допомогло.

Патрульна поліція України
Патрульна поліція України

"…весь час реформи змінили тільки санкцію за керування автомобілем у стані сп’яніння, збільшили штраф за парковку на місцях для інвалідів…Ви серйозно??? Водій, якого оформлять два рази за технічну несправність може попрощатися із правами на 6 місяців, або в ізолятор на 10 діб, а на червоний сигнал світлофора, будь ласка, хоч 10 разів на день, 425 гривень штраф і їдь собі далі, де логіка???", - скаржиться колишній патрульний.

Патрульна поліція України
Патрульна поліція України


Поліцейські просто не встигають фіксувати порушення, а навіть якщо і вдається, то все можуть "вирішити зверху": зателефонувати куди слід, і жодного штрафу чи кримінального провадження. На зміну 20-ти звільненим співробітникам, за словами Мороза, може прийти один – не зовсім позитивна статистика.

Патрульна поліція України
Патрульна поліція України

"А як все гарно починалося, з точністю до навпаки, 20 кандидатів на одне місце. Можливо, я чогось не розумію, можливо мав якісь завищені очікування, не знаю, але вибір зроблено, рапорт написано, тепер я звичайний громадянин. Усім тим хлопцям і дівчатам, які не дивлячись ні на що, продовжують нести цю не легку службу, бажаю поваги від людей, міцного здоров’я, завжди в тому ж складі повертатися….", - підсумував він.


Дивіться: "Піду з поліції", або чому патрульні масово звільняються?


Нагадаємо, патрульний наочно показав Авакову, як "працює" його реформа.
Як повідомляв Знай.ua, копи пояснили причини масових звільнень з лав поліції.
Також Знай.ua писав, у Росії, названо основні недоліки реформи правоохоронних органів.