Днями стало відомо про те, що з 28 травня 2019 року в продаж надійдуть нові банкноти, а саме на 100 і 200 євро.

Як багато хто знає, не так давно в продаж надійшли оновлені 5, 10, 20 і 50 євро.

У мережі вже з'явилися фотографії з дизайном валют.

купюри

А як вам новенькі євро?

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня
Показати ще

купюра

До слова, минулий тиждень завершився на валютному ринку досить благополучно для гривні, без різкого обвалу останньої.

У п’ятницю, 14 вересня, міжбанк закрився зі зниженням долара США на 3 копійки.

гроші

"Торгівля йшла хвилями протягом дня – то з’являлося більше попиту, то пропозиції. Але в підсумку перемогли продавці і гривня зміцнилася", – зазначив київський фінансист Юрій Гриненко.

За словами експертів, курсові тренди обумовлені переважною збалансованістю попиту і пропозиції на тлі позитиву унаслідок співпраці з МВФ, а також відсутність ажіотажу і низького спреда готівкового ринку.

гривні

Разом з тим, фінансисти, як і раніше, відзначають брак на фінансовому ринку ресурсу національної валюти: залишки банків на коррахунках в НБУ зменшилися на 4,8 млрд. грн. У той же час обсяг ліквідності, мобілізованою регулятором через депозитні сертифікати, знизився на 0,4 млрд. грн.

Також в казначействі відзначають, що перед вихідними банкам особливо невигідно залишатися у великій валютної позиції.

Однак, поточні економічні та політичні події на настроях міжбанку і діях його учасників не надто позначалися.

транш МВФ

Фінансисти про всяк випадок підняли готівкові курси перед вихідними – мінімальна вартість долара на продажу громадянам виросла з учорашніх 28,03 грн ./$ до 28,10 грн. /долар.

долар

Підвищення попиту на долар наступного тижня фінансисти не прогнозують. Якщо заяви за результатами роботи місії МВФ будуть позитивними, то експерти прогнозують зміцнення позицій національної валюти у найближчий час.

Нагадаємо, стало відомо, яким буде курс іноземних валют за даними Національного банку України (НБУ) у понеділок, 17 вересня. Порівняно з показниками у вихідні, 15-16 вересня, гривна не зміцнилася в своїх позиціях, її показник - 28,15 за долар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Як повідомляв Znaj.ua, у Національному банку України заявили, що протягом I - IV кварталу 2019 року інфляція повинна значно знизитись.

Також Znaj.ua писав про те, що стало відомо, яким буде курс іноземних валют за даними Національного банку України (НБУ) у вихідні, 15-16 вересня. Порівняно з показниками у п'ятницю, 14 вересня, гривня не зміцнилася в своїх позиціях, її показник - 28,15 за долар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.