Статистичне бюро Європейського союзу поділилося деякими цікавими спостереженнями. За повідомленням відомства, Чехія у даний момент лідирує за кількістю робочих вакансій у порівнянні з іншими європейськими державами.

Про це стало відомо завдяки інформації на офіційному сайті Євростату.

Так, якщо в середньому в ЄС у другому кварталі 2018 року кількість незайнятих робочих місць склало 2,2%, у Чехії цей показник зріс до 5,4%. Варто зазначити, що це найшвидший ріст серед усіх країн союзу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Друге місце за кількістю вакансій займає Бельгія (3,5%), далі - Нідерланди (3,1%) та Німеччина (2,9%). Найнижчий показник - у Греції (0,7%). По 1% вільних робочих місць - в Болгарії, Іспанії та Португалії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Чехія не прийме жодного біженця, який переправляється до Євросоюзу через Середземне море, тому що приймає людей з України", – так прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабиш у кінці серпня пояснив пресі небажання своєї країни брати участь у програмі Євросоюзу з релокації біженців з Азії та Африки.

Висловлювання про прийнятих "тисячах українських біженців" вперше прозвучало в Польщі під час парламентської кампанії 2015 року. Політики партії "Право і справедливість" (Піс) виступили з різкою критикою Willkommenspolitik канцлера Німеччини Ангели Меркель і рішення уряду "Громадянської платформи" брати участь у програмі релокації сирійських біженців. Представники Піс стверджували, що біженці можуть принести екзотичні хвороби, почнуть ісламізувати Європу і руйнувати традиційні цінності.

Варто нагадати, що з кожним роком кількість українців, що виїжджають до Польщі неухильно зростає. Однак нові дані шокують. Докладно про це розповів Укрінформ з посиланням на МЗС Польщі. Як повідомляє джерело, з 2008 по 2017 роки карту поляка отримали 101 937 громадян України.

У свою чергу, протягом 2016-2017 років спостерігалося зростання кількості виданих документів громадянам України - щорічно понад 13 000.

Нагадаємо, у Польщі паніка: робота українців різко подорожчала.

Як повідомляв Знай.uа у Польщі порахували скільки заробляють і витрачають українці.

Знай.uа писав, Німеччина розкрила обійми українським заробітчанам все стало набагато простіше.