Махове колесо фейкових свідчень нібито схопленого у "ДНР" Олександра Погорєлова, який зізнався у вбивстві Захарченка, продовжує стрімко набирати обертів.

Олександр Захарченко
Олександр Захарченко

Підозрюваний засвідчив, що для вбивства ватажка "ДНР" Олександра Захарченка американські спецслужби надали співробітникам СБУ вибуховий пристрій вартістю приблизно $10 тис.

Олксандр Погорєлов

Погорєлов також заявив, що брав участь у спецоперації СБУ, повідомляють російські телеканали.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

За словами затриманого, у 2014 році його завербувала СБУ.

СБУ
СБУ

"Сергій в місті Києві призначив мені зустріч біля метро "Золоті Ворота". І, коли я під'їхав туди, Сергій був ще із незнайомим чоловіком, який назвався Романом, начальником 5-го управління департаменту контррозвідки СБУ. Саме ось Роман у процесі обговорення на зустрічі із Сергієм і сказав, що зараз стоїть пріоритетне завдання із ліквідації Захарченка", – розповів Погорєлов.

Далі він розповів, що самостійно встановив вибухівку, яку йому передали з Києва, у донецькому ресторані "Пушкін". Після цього співробітники СБУ нібито відмовилися від його послуг.

Вбивство Захарченка
Вбивство Захарченка

"Сергій повідомив мені, що діє ще одна диверсійна група, націлена на ліквідацію глави республіки, яка працює в іншому закладі в місті Донецьк", – повідомив Погорєлов.

Нагадаємо, рупори Кремля разом із брехливими пропагандистами сепаратистів активно поширюють інформацію, що у "ДНР" затримали "агента СБУ" Олександра Погорєлова, який нібито вбив ватажка бойовиків Олександра Захарченка.
Так, зокрема, російські ЗМІ розповсюджують відео з допитом Погорєлова, на якому він "зізнається" у співпраці СБУ.

Олександр Захарченко
Олександр Захарченко


Як писав раніше Знай.uа, зустрічі лідерів у "нормандському форматі" неможливі найближчим часом через загибель ватажка "ДНР" Олександра Захарченка.

Сергій Лавров
Сергій Лавров


Також Знай.uа писав про те, що у Мережі з'явився скандальний відеозапис з допитом жителя Донецька, якого підозрюють у замаху на ватажка бойовиків так званої "ДНР" Олександра Захарченко.