З року в рік роботодавці з сусідньої Польши пропонують українцям дуже привабливі зарплати та умови роботи. Проте в реальності картина виявляється не такою гарною, як її малювали.

Зустрітися з обманом можна навіть під час пошуку роботи через спеціальні агентства. Так, дуже погано себе показали агентства, які пропонують кандидатам заплатити за допомогу в отриманні вакансії, а виявляється, що такого роботодавця не існує або запропонована робота зовсім не та, на яку розраховували. Про це пише портал "Політека".

Існують кілька типів посередництва у пошуку роботи. В одному випадку платить той, хто шукає роботу, в іншому послуги рекрутації оплачує роботодавець.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Поширеним варіантом обману є ситуація, коли агентство обіцяє зустріти людину після приїзду до Польщі, провести її до місця проживання, допомогти відкрити рахунок у банку або зареєструвати локальну сім-карту для мобільного, але виявляється, що займатися нею ніхто і не збирався. Щоб цього уникнути, фахівці радять заздалегідь перевіряти надійність агентства по працевлаштуванню.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що багато хто знаює про те, що з кожним роком кількість українців, що виїжджають до Польщі неухильно зростає. Однак нові дані шокують. Докладно про це розповів Укрінформ з посиланням на МЗС Польщі. Як повідомляє джерело, з 2008 по 2017 роки карту поляка отримали 101 937 громадян України.

Варто нагадати, що в найближчому майбутньому на українців, які виїжджають на заробітки до Польщі, чекають зміни. На цей раз приємні. Про це розповів Василь Воскобійник - президент Всеукраїнської асоціації компаній міжнародного працевлаштування. Все тому, що український працівник стає все більш затребуваний на європейському ринку праці.

Нагадаємо, у Польщі порахували скільки заробляють і витрачають українці.

Як повідомляв Знай.uа Німеччина розкрила обійми українським заробітчанам все стало набагато простіше.

Знай.uа писав, топова країна відкриває двері перед заробітчанами, Україна може спорожніти.