Уряд досяг принципової згоди з МВФ стосовно надання чергового кредитного траншу взамін на збільшення ціни на газ для населення.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що Україна може отримати транш у 2 млрд доларів, який допоможе владі уникнути дефолту. Більше того завдяки цим грошам Україна зможе у наступному році віддати набрані раніше борги.

З іншої сторони влада продовжує набирати борги шаленими темпами, які доведеться віддавати вже у найближчому майбутньому.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Варто відзначити, що раніше Європейський союз готовий надати Україні другий транш об'ємом в 54 мільйони євро для підтримки Фонду енергоефективності. Відповідна домовленість була досягнута на першому засіданні ради донорів.

Про це у вівторок, 18 вересня, заявила заступник генерального директора Генерального директорату з питань політики сусідства та переговорів з розширення Європейської Комісії Катерина Матернова.

"Європейський Союз готовий надати другий транш фінансової допомоги в розмірі 54 млн євро на підтримку Фонду енергоефективності України. Як тільки буде підписано угоду, що кошти надійдуть в Мультидонорский фонд", – наголосила Матернова.

Крім того варто відзначити, що український уряд та представники Міжнародного валютного фонду обговорюють варіант запуску нової програми фінансової допомоги.

Варто відзначити, що основним здобутком МФВ від такого "перезапуску" відносин стане можливість поступового підвищення ціни на газ та у свою чергу уникнення його різкого подорожчання.

Так, наразі вже відомо, що сторони узгодили підвищення ціни вже у жовтні на 23,5%.

Варто відзначити, що раніше українські політики обіцяли, що ціна на природній газ для потреб населення збільшиться на два рази. У свою чергу експерти назвали куди більш шокуючу цифру. Вони відзначали, що ціна може збільшитись до критичних 70%.

Втім, навіть надбавка в 23,5% гарантує українцям зростання тарифів на опалення і гарячу воду з нового опалювального сезону.

"Кожна додаткова гривня в ціні на газ – це 80 копійок в тарифі на тепло і гарячу воду", – впевнений експерт Дмитро Марунич.

Урядовці домовляються з МВФ про підвищення ціни на газ для українців

Нагадаємо, МВФ оцінив, наскільки Україна постаралася.

Як повідомляв "Знай.ua", НБУ розповів, що буде з гривнею у 2019 році.

Також "Знай.ua" писав, що уряд назвав нові ціни на газ, українці відходять від шоку.