У стінах Верховної Ради 20 вересня на диво людно – тут виголошує щорічну промову президент Петро Порошенко. У звіті він прокоментував і лояльність держави до ЄС, і курс НАТО, натякаючи, що "не все так погано".


Промова Порошенка і реальне життя українців

Рінат Ахметов і Петро Порошенок
Рінат Ахметов і Петро Порошенок


Але наші реалії змушують замислитися, які перспективи очікують на наших дітей вже за кілька років, у країні, де 80% населення живе за межею бідності.


На це звернув увагу на своїй сторінці у Facebook юрист, блогер Михайло Шнайдер. Він помітив, що Україна зараз дуже нагадує казку про "Алісу у Задзеркаллі", і одночасно – страшний сон:

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"А все, що відбувається навколо нас це справжній Сюрреалізм. Адже коли в найбіднішій країні Європи, найбагатший президент-олігарх, це сюрреалізм. Коли народні депутати жодного дня не працювали в бізнесі, стають мультимільйонерами, це сюрреалізм. Коли даремні і бездарні міністри, отримують величезні зарплати, це сюрреалізм. Коли в державі пенсіонери-жебраки, міністр соціальної політики мільйонер, який лікується за рахунок бюджету в найкращих світових клініках і при цьому звинувачує українців в зажерливості, це сюрреалізм", - вважає юрист.


Шнайдер нагадує: низка чиновників живуть в величезних маєтках, що, до речі, легко можна знайти у їх деклараціях, тоді як просте населення ледве знаходить гроші, аби заплатити за комуналку – тарифи влада протягом року підвищувала не раз.

"Все це нагадує якусь збочену реальність, де простим українцям немає місця. Де ми всі зайві, на чужому святі життя ...", - підсумував він.


Дивіться: щорічний виступ президента України Петра Порошенка у Верховній Раді


Нагадаємо, працівникам обленерго піднімуть зарплату за рахунок українців.
Як повідомляв Знай.ua, стало відомо, чим обернеться новий кредит від МВФ для України.
Також Знай.ua писав, президент України Петро Порошенко під час щорічного виступу у Верховній Раді прокоментував законопроект про внесення змін до Конституції щодо вступу в ЄС і НАТО та направити документ на експертизу до Конституційного Суду.