Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками тимчасово наклала заборону на препарат для інфузій (введення розчинів) "Натрію Хлорид". Про це повідомили в прес-службі відомства. Мова йде про розчин "Натрію Хлорид" серії АА2618/1-1, виробництвом якого займається ТОВ "Юрія-Фарм", Україна.

Заборону встановили через непередбачені побічні реакцій при застосуванні препарату цієї серії. Нагадаємо, що "Натрій Хлорид" широко застосовується у вітчизняній медицині для лікування зневоднення організму, а також як дезінтоксикаційний засіб від блювання, отруєння, холери.

Раніше повідомлялося, що в Україні заборонили вакцину від дифтерії і правця. 13 вересня, в Україні офіційно наклали заборону на вакцину від дифтерії, кашлюку, правця, поліомієліту та гепатиту B. Про це повідомляється в прес-релізі Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Відтепер вакцина "Інфанрікс Гекса" серії "23111117" заборонена для профілактики широкого класу захворювань на території нашої держави, так як ліки порушують вимоги українського законодавства. Основними постачальниками препарату є Бельгія, Франція і Росія.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Препарат належить до групи комбінованих імунобіологічних речовин, які використовуються для профілактики різних інфекцій. До його складу входить дифтерійний очищений і кашлюковий анатоксини, введення яких призводить до формування імунітету, що оберігає від зараження дифтерією і кашлюк.

Нагадаємо, дослідники підтвердили, що при вживанні аспірину в літньому віці значно збільшується ризик розвитку смертельних хвороб.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що пробіотики виявилися не такими вже й безпечними для організму, як вважалося раніше.

Також портал "Знай.uа" писав, що в Україні під заборону потрапив етиловий спирт і настоянка евкаліпту.