Саркофаг на Чорнобильською атомною електростанцією (ЧАЕС) отримав "нове життя" – у мережі офіційно запустили додаток доповненої реальності "Арка AR".


Він дозволяє побувати від новим безпечним конфайнментом і детально роздивитись конструкції Арки та об’єкта "Укриття" на смартфоні, повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження. За допомогою новинки можна роздивитися абсолютно всі деталі до розмірів виставкового стенду.

Арка у Чорнобилі
Арка у Чорнобилі


Завантажити додаток можна в App Store і в Play Market, лля коректної роботи додатку слід завантажити Image Target, роздрукувати його або відкрити на будь-якому іншому пристрої та навести камеру свого смартфона на зображення.


Чорнобильська арка

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Арка у Чорнобилі
Арка у Чорнобилі


Вона накриває "саркофаг" 4-го блока Чорнобильської АЕС, споруда унікальна не лише через те, що створена у несприятливих радіаційних умовах, але й завдяки тому, що має гігантські розміри, для її зведення застосовувалися унікальні технології, до того ж тут будуть встановлені унікальні системи і обладнання.

Арка у Чорнобилі
Арка у Чорнобилі


Розміри Арки – близько 100 метрів заввишки, 260 метрів завширшки та 165 метрів довжиною (за матеріалами ЄБРР), при спорудженні конструкцій використовується болтове з’єднання між сегментами, які утворюють арочне склепіння. Усього буде використано п’ятсот тисяч болтів.

Арка у Чорнобилі
Арка у Чорнобилі


Висоту арочного склепіння НБК можна порівняти з висотою відомої Статуї Свободи в США, кількість металу, що його використають для зведення Арки, майже утричі перевищить кількість сталі, витраченої на будівництво Ейфелевої вежі у Парижі.

Арка у Чорнобилі
Арка у Чорнобилі

Металевий каркас і обшивка арки важитимуть близько 25 тисяч тонн, що приблизно відповідає вазі конструкцій колись секретного радара, розташованого у селищі Чорнобиль-2.

Арка у Чорнобилі
Арка у Чорнобилі


Крани Арки обладнані спеціальною платформою, призначеною для розбирання "саркофага" (демонтажу нестабільних конструкцій). Платформа обладнана спеціальним маніпулятором для демонтажу конструкцій.

Арка у Чорнобилі
Арка у Чорнобилі

Арка у Чорнобилі
Арка у Чорнобилі


Дивіться: Чорнобиль: європейська арка над радянською спадщиною


Нагадаємо, неподалік від Хмельницького натрапили на транспортний контейнер з радіоактивною речовиною, небезпечну знахідку одразу передали на тимчасове зберігання до місцевої АЕС.
Як повідомляв Знай.ua, у мережі показали жахливі наслідки Чорнобильської катастрофи, про які всі мовчать.
Також Знай.ua писав, Хмельницька АЕС ризикує повторити долю Чорнобиля.