Українські військові відбили у проросійських бойовиків на Луганщині хутір Вільний.

Про це повідомляє один з телеканалів.

Наразі вже відомо, що подібна спецоперація стало можлива завдяки ефективній та злагодженій роботі українських розвідників.

Крім того відомо, що українські герої гнали проросійських бойовиків від північно-східних

Відзначається, що українські військові гнали бойовиків від північно-східних околиць селища Золотого. Операція обійшлася без втрат серед бійців ЗСУ.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..." Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Також відомо, що у Вільному приживає близько вісімдесяти мирних жителів, які завдяки успішній спецоперації повернулись до контрольованої українським урядом території.

Разом з тим варто відзначити, що голова РНБО Олександр Турчинов розповів про успішні випробування відразу декількох типів нових озброєнь.

Зокрема, Турчинов розповів, що українські військові пройшли унікуальні авіаційні випробування нового безпілотного комплексу, який призначений для координування ведення вогню, забезпечення стійкої до впливу засобів радіоелектронної боротьби зв'язок на оперативній глибині до 200 км, перебуваючи в повітрі до 24 годин, а також бойового безпілотного комплексу, який може нести потужний фугасний або термобаричний бойовий заряд і точно вражати цілі в глибокому тилу ворога.

Більше того зовсім нещодавно в ЗСУ пройшли випробування нові льотно-технічні характеристики українських легких багатоцільових вертольотів Скаут і АК1-3

Секретар РНБО зауважив, що ці вертольоти здатні забезпечувати розвідку та швидке повідомлення у військах, виконувати завдання з охорони кордону, а також з комплексом сучасного озброєння забезпечувати виконання бойових завдань, вражаючи цілі як вдень, так і вночі, зокрема, працюючи в безпілотному режимі.

"Важливою деталлю цієї модернізації є можливість, завдяки автоматичній системі, управляти вогнем відразу декількох зенітних установок на відстані, з захищених позицій, не піддаючи ризику життя наших військовослужбовців", - пояснив секретар РНБО.

На полігоні були продемонстровані і випробувані нові боєприпаси українського виробництва, зокрема, ракети РС-80, придатні для використання в різних варіантах їх застосування, і осколково-фугасний снаряд для популярних у військах гармати МТ-12 Рапіра.

Маріуполь святкує четверту річницю звільнення від окупантів

Нагадаємо, українські військові показали, як "покарають" Путіна.

Як повідомляв "Знай.ua", Росія видала найдурнішу версію катастрофи МН 17.

Також "Знай.ua" писав, що бійці ЗСУ влучно заспокоїли озвірілих путінських бойовиків.