Російські оборонні відомства стверджують, що надані ними документи щодо збитого на Донбасі малазійського авіалайнера рейсу МН17 справжні.


Чиновники запевняють: ракета "Бук", якою і збили літак, нібито розроблена в Україні і належить полку ЗСУ № 223. До них підключилися засоби пропаганди Кремля.

Катастрофа МН 17
Катастрофа МН 17

В якості доказу наводять те, що у процесі розробки цієї керованої зенітної ракети 9М38 в дослідно-конструкторської роботи на неї створювався унікальний комплект робочої конструкторської документації.

Катастрофа МН 17
Катастрофа МН 17

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

До складу входив екземпляр формалізованого формуляра на двигун, сопло, а також інші агрегати.

"В цей же час сам формуляр на двигун зенітної ракети був еталонним. Як відомо, з нього проводився цілий тираж формулярів. Після цього в них і вносилися унікальні дані, які характеризують кожен двигун до окремої виготовленої ракеті", - підсумували в Міноборони РФ.


Катастрофа МН 17: хронологія подій

Катастрофа МН 17
Катастрофа МН 17


Трагедія сталася 17 липня 2014 року, літак Боїнг-777 малайзійських авіаліній, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії на території села Грабово в Донецькій області, ця територія контролювалася бойовиками "ДНР".

Катастрофа МН 17
Катастрофа МН 17


Екіпаж зв'язався з Дніпропетровськими диспетчерами, а через 8 секунд зник з радарів, в результаті трагедії загинули всі пасажири. Ця катастрофа вважається найбільшою в історії України.

Катастрофа МН 17
Катастрофа МН 17

На борту лайнера перебувало 298 осіб. З них 192 - громадяни Нідерландів, 44 малазійця, 27 австралійців, 12 індонезійців (серед них одне немовля), 10 британців, четверо німці, четверо бельгійців, троє філіппінців, один канадець і один громадянин Нової Зеландії.

Катастрофа МН 17
Катастрофа МН 17

Обшивку лайнера пробили близько 800 осколків.
Під час падіння літак просто розвалювався на шматки.

Ключові факти у справі збитого "Боїнгу" почали з'являтися тільки минулого року.
Приміром, стали відомі безпосередні винуватці катастрофи.

катастрофа МН17
катастрофа МН17

У травні 2018 року слідчі представили докази того, що Росія причетна до краху літака. З'ясувалося, що "Бук", яким збили літак, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді збройних сил РФ.

Катастрофа МН 17
Катастрофа МН 17

Його перевезенням керував генерал Сергій Дубинський, відомий під псевдонімом "Хмурий". Крім того, стала відома особистість ще одного ключового фігуранта справи. Це генерал-полковник Микола Федорович Ткачов з позивним "Дельфін".


Дивіться: Річниця катастрофи МН17: в G7 закликали РФ дати пояснення про аварію "Боїнга"


Нагадаємо, у Нижегородській області розбився російський винищувач МіГ-31.
Як повідомляв Знай.ua, в афганській провінції Фарах впав військовий вертоліт.
Також Знай.ua писав, секретар РНБО Олександр Турчинов прокоментував заяву РФ про трагедію пасажирським літаком "Боїнг" Малазійських авіаліній.