У суботу в Києві до вечора 22 вересня вируватиме сильний осінній вітер. Його пориви сягатимуть 15-20 м/с. Рятувальники радять жителям столиці по можливості не виходити з дому і обходити рекламні щити.

В таку погоду надзвичайно важливо знати основні правила, які, можливо, врятують ваше життя.

Про те, як вести себе у випадку посилення вітру повідомили на сайті прес-служби КМДА.

  • всі вікна будинків щільно закрити;

  • прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні;

  • якщо ви опинилися на вулиці, то триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев;

  • у разі сильного вітру сховатися в найближчому будинку або природному укритті;

  • уникати знаходження поблизу великих дерев, особливо тополь;

  • не паркувати поруч з деревами автотранспорт.

Якщо сталася надзвичайна ситуація, необхідно звернутися в екстрені служби. При падінні дерев або гілок, при травмуванні людей і т. д. негайно інформувати за телефонами: 101 або 103.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, в Україні з суботи, 22 вересня очікується різка зміна погоди. У деяких регіонах будуть грози, дощі і навіть мокрий сніг. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Вдень 22 вересня у західних областях і з 23-24 вересня по всій решті території України очікується різке похолодання і зміна погодних умов. Синоптики пророкують дощі, місцями з грозами та посилення вітру до 22 м/с. Так, вже 22 вересня у Карпатському регіоні та 23 вересня на півночі України місцями пройдуть сильні дощі.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", от і жовтень не за горами. Якою погодою порадує нас другий місяць осені ми дізналися від синоптика Леоніда Горбаня. Вже в перший тиждень жовтня Україну накриють заморозки і дощі. Жовтень планує бути не по-осінньому холодним місяцем.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що бабине літо закінчується. Холодрига не за горами - про це повідомили синоптики. Хто на вихідних планував шашличок і тривалі прогулянки на свіжому повітрі? Сплануйте це все на суботу 22 вересня.