Школяр зі Львова став переможцем дванадцятих Міжнародних молодіжних дебатів у Братиславі.

Відомо, що хлопець навчається у львівському ліцеї №28 Ярема-Лука Єлейко. Дебати пройшли 20 вересня. Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міністерства освіти і науки України.

Так, в Міжнародних дебатах брали участь 24 учня з різних країн, які отримали першість на національному етапі відбору у країнах Центральної та Східної Європи. Протягом тижня учасники змагань змагалися у раундах різної кваліфікації та півфіналі.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

На фінальному етапі зустрілися четверо найкращих учасників. Темою останніх дебатів стала "Чи повинні телеканали та радіомовлення бути більш захищеними від впливу уряду?"

На цьому етапі львівський школяр був найкращим і привіз перемогу до України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Туреччині в районі Керфез перекинувся мікроавтобус, що перевозив учнів середньої школи та ліцею. Одна людина загинула і ще 18 отримали травми в результаті аварії. Про це повідомляє турецьке агентство Anadolu.

Наголошується, що автобус віз школярів в Стамбул на фестиваль TEKNOFEST. На ділянці Ширинйали Анатолійської автодороги водій втратив керування, після чого транспортний засіб перекинувся.

Варто нагадати, що на Закарпатті відбувся чергови спалах кору - захворіло 18 дітей загальноосвітньої школи в селі Горонда Мукачівського району. Про це повідомила завідувачка відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського лабораторного центру МОЗ Вікторія Тимчик.

Повідомляється, що школу закрили на карантин, а навчальний процес призупинили. 17 учнів ( 3-11 клас) страждають легкою формою захворювання і на даний момент знаходяться на амбулаторному лікуванні. Проте, одного з учнів довелося госпіталізувати до лікарні міста Мукачево.

Нагадаємо, у Канаді розкритикували Львів за російську мову.

Як повідомляв Знай.uа безпечність вчительки ледь не коштувала першокласнику життя.

Знай.uа писав, сина АТОшника жорстоко побили за патріотичну зачіску.