Кожного дня практично всі послуги дорожчають. Це стосується не тільки комунальних платіжок, нові цінники вішають на все: продукти харчування, ліки та одяг. Однак українців розлютили новиною про те, що тепер доведеться платити за опалення цілий рік.

Наприклад, якщо в даний момент діє єдиний тариф, то в 2019 році його розділять на дві частини: абонентська плата (платити завжди, навіть влітку) і змінний тариф (платити тільки в опалювальний сезон).

Така методика вже розроблена, але зараз її використовують лише кілька постачальників тепла. Про це стало відомо завдяки повідомленням видання "Обозреватель".

Так, методика розрахунку абонентної плати на тепло вже розроблена і діє. Ось тільки ніхто не зобов'язував підприємства в обов'язковому порядку переходити на два тарифи.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

З одного боку, для теплокомуенерго це шанс збирати гроші зі споживачів круглий рік, значить, буде можливість проводити ремонтні роботи, виплачувати зарплати і готуватися до опалювального сезону. Але з іншого – методика настільки заплутана, що таку можливість багато хто просто ігнорує.

"Методика на даний момент розроблена, але в силу її складності не всі підприємства можуть нею скористатися. Ми зараз працюємо над удосконаленням і спрощенням цієї методики. Крім того, необхідно клопотання місцевої влади про необхідність встановлення в їх населеному пункті двоставкових тарифів", - розповіла голова Нацкомісії у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ) Оксана Кривенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чергове підвищення тарифів на комунальні послуги здійснили таким чином, що чим більше українці економлять ЖКП, тим більше з них здеруть. Так, зокрема за споживання води тарифи зросли на 12%. Однак, не все так просто, і в результаті українці платитимуть значно більше.

Варто нагадати, щоб мотивувати українців економити, Кабмін ввів матеріальне заохочення. В Україні субсидіантам до кінця листопада видадуть "премії" на суму до 695 грн. Це заохочення для тих, хто витрачав менше норми.

Нагадаємо, українцям розповіли, як краще зберігати гроші.

Як повідомляв Знай.uа експерти відкрили українцям таємниці високого доходу.

Знай.uа писав, в Україні різко підскочать ціни на бензин.