Українські чиновники згадали про духовні цінності. Так, Мінкульт України видав указ про повну перевірку Спасо-Преображенської церкви УПЦ МП в Глухові. Нагадаємо, що храм входить до історико-культурного заповідника "Глухів".

З документів, які опублікувало видання "Страна", стало відомо, що адміністрація заповідника за наказом міністерства культури створило комісію по обліку і реєстрації церковних цінностей 18 вересня.

Джерела в УПЦ МП заявили, що дана перевірка була призначена в цьому храмі вперше. Згідно з цим документом, керівництво музею вимагає від храму забезпечити доступ комісії на територію церкви для проведення перепису майна, визначення його цінності та перепису.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет переконаний, що після отримання автокефалії Української церквою Московський патріархат стане менше наполовину і у нього більше не буде підстав для того, щоб боротися за перше місце серед православних церков.

"Московський патріархат з Московською церквою є найбільшою церквою в православ'ї. Коли українська церква стане автокефальною і Московський патріархат скоротиться наполовину - у нього не буде підстав боротися за перше місце серед православних церков", - підкреслив він.

Варто нагадати, що Супрун розраховує на співпрацю з релігійними організаціями у всьому, що стосується медицини і здоров'я українців, їх освіти та психології. 21 вересня після довгої перерви почала роботу Громадська рада при Міністерстві охорони здоров'я України з питань співпраці з Всеукраїнською радою церков і релігійних організацій.

Нагадаємо, народні депутати звернулися до Патріарха Варфоломія.

Як повідомляв Знай.uа скандальний "владика" Павло особисто переконався, що Чистилище існує.

Знай.uа писав, банда на "залізних конях" увірвалася до церкви, залишивши за собою палаючий слід.