Українські військові кораблі пройшли на Азов через Керченську протоку. Про це передає голова правління Українського мілітарного центру Тарас Чмут у Facebook.

"Наші на переході:) І дарма, що зовні не дуже. Не це головне. На 10:25 дійшли безпосередньо до протоки та моста. Чекаємо що буле далі", - написав він.

Наші на переході:) І дарма, що зовні не дуже. Не це головне) На 10:25 дійшли безпосередньо до протоки та моста. Чекаємо...

Posted by Тарас Чмут on Sunday, 23 September 2018

Стало відомо, що пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" та морський буксир A830 "Корець" зараз знаходяться безпосередньо перед мостом з півострова Тамань до Криму.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Починаючи від переходу поблизу окупованого Севастополя українські кораблі почав супроводжувати патрульний корабель Берегової охорони ФСБ РФ – "Аметист" проекту 22460, згодом до нього долучився ще один не встановлений корабель.

Очікується, що прохід з Чорного у Азовське море відбувся через контрольовану росіянами Керченську протоку. Відповідно до угоди 2003 року Азовське море – це внутрішнє море двох держав, відповідно до чого цивільні та військові судна під прапорами України та РФ можуть безперешкодно заходити через протоку та йти у свої порти.

Цим неодноразово користувалась РФ, а тепер із загостренням ситуації на Азовському морі вирішило скористуватись і командування ВМС ЗС України відповідно до потреб, що виникли.

Судно "Донбас" планується використовувати для посилення інфраструктури флоту на Азовському морі. Так, на ньому можливе розміщення штабу майбутньої бази, місця для проживання військовослужбовців, склади та інші необхідні приміщення, який на сьогодні у даному регіоні немає.

Морський буксир "Корець" призначений для буксирування і кантування інших суден і плавучих споруд у морі. Побудований на Ярославському суднобудівному заводі (заводський № 403) у 1973 р., увійшов до складу Чорноморського флоту.

Як повідомлялося, у четвер, 20 вересня, судна вирушили з походом з Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі до Бердянська, де стануть основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

Нагадаємо, у Європі арештували російське судно.

Раніше Знай.ua писав, що у Чорному морі судно зазнало аварії.

Також Знай.ua передавав, що в Азовському морі з'явиться українська військова база.