З'явилися неприємні новини для українців. Незабаром одержувачам комунальних послуг доведеться платити за опалення за двома тарифами. Перший - абонентська плата, другий - безпосередньо за використання опалення.

Чиновники вже прийняли рішення, в даний момент Національна комісія у сфері комунальних послуг та енергетики вже прораховує методику оплати.

Так, тепер постачальники тепла повинні розрахувати вартість таким чином, щоб сума, яку щороку українці сплачують за двома тарифами, не відрізнялася від тієї, яку платять за одним тарифом. Дивно, але цієї зими витрати українців на опалення повинні скоротиться.

Опалення

Популярні новини зараз
Якщо не хочете залишитись без грошей: "Ощадбанк" попередив власників платіжних карток Настав час "розхльобувати": водоканали попередили про нове підвищення тарифів Комуналка забере всю зарплату: українців попередили про перегляд одразу двох тарифів Українців змусять платити за власні заощадження
Показати ще

А от якщо згадати про розмір абонентської плати, то він залежатиме відразу від декількох факторів: витрати на енергоресурси, економіка кожного конкретного підприємства, розмір зарплат працівників, утримання інфраструктури.

Нагадаэмо, раніше повідомлялося, що ціна на електроенергію для населення не зросте, а тарифи будуть стабільними. Це є одним з головних досягнень оновленого складу Нацкомісії з регулювання енергетики і комунальних послуг. Про це повідомила голова НКРЭКУ Оксана Кривенко.

Кривенко додала, що Національний регулятор не бачить підстав для підвищення цін.

Варто нагадати, що гідравлічні випробування в Києві вже завершилися, тому найближчим часом до житлових будинків повинна надійти гаряча вода. Цю інформацію повідомляє прес-служба КМДА.

"Для нас важливо як відновити гаряче водопостачання, так і розпочати підготовку системи з огляду на те, що опалювальний сезон фактично "на носі". Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" завершило проведення гідравлічних випробувань теплових мереж в Києві. З травня працівники ліквідували понад 5 тисяч пошкоджень", - Петро Пантелєєв.

Заступник голови КМДА Петро Пантелєєв заявив, що вже почалися підготовчі роботи перед подачею води та запуском опалення. Крім того, чиновник попередив, що киянам варто очікувати безліч аварій на магістралях через зношеність мереж.

Нагадаємо, ціни на газ і кредит МВФ: дурість Гройсмана доб'є українців.

Як повідомляв Знай.uа газове пекло близько: українцям розповіли, за скільки влада продасть кожного.

Знай.uа писав, працівникам українських обленерго піднімуть зарплати… за ваш рахунок.