Буквально днями в українському Дніпрі викрили нову схему шахрайства аферистів. Своєю історією поділився у соцмережі Facebook місцевий житель Роман. Також в пості хлопець докладно розповів про аферу, з якою він зіткнувся.

Повідомляється, що не так давно у чоловіка вкрали кілька дуже дорогих велосипедів. Після цього йому почали надходити дивні повідомлення від людей, які нібито знають, де знаходиться вкрадене і готові повернути за певну плату.

"Мені подзвонили. Чоловічий голос повідомив, що велосипеди у його брата, і він може їх віддати. Запитав, чи готовий я за них віддати 10 000 гривень. Я сказав, що готовий, але тільки при особистій зустрічі. Ні копійки пересилати заздалегідь не буду. На цьому діалог припинився. Потім зателефонував другий "той, що знайшов", але попросив вже тисячу і готовий був зустрітися", — написав у соцмережі Роман.

Чоловіку стало цікаво, чим все це закінчитися, тому він все-таки домовився про зустріч з шахраєм. В ході розмови стало зрозуміло, що зловмисник зовсім не знає місто. При цьому дуже насторожувало те, що він попросив вимкнути телефон до 8 вечора.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Потерпілий приїхав вчасно в призначене місце і набрав зловмисника. Той вміло зробив вигляд, що забув про особисту зустріч і попросив Романа підійти до терміналу. На цьому спілкування по телефону закінчилося, так як схема афери стала безглуздою і занадто очевидною.

Немножко о падальщиках. Как пытаются нажиться на тех, кого обокрали. После того, как информация о том, что у меня...

Posted by Роман Назаренко on Monday, 24 September 2018

Нагадаємо, що зустрітися з обманом можна навіть під час пошуку роботи через спеціальні агентства. Погано себе показали агентства, які пропонують кандидатам заплатити за отримання вакансії, а виявляється, що такого роботодавця не існує або робота зовсім не та, на яку розраховували.

Як повідомляв портал Знай.uа, Габріела Малік, 41-річна уродженка Молдови, була оголошена в розшук співробітниками поліції Тернополя. Жінку звинувачують у шахрайстві в особливо великих розмірах.

Також портал Знай.uа писав, що у київських ріелторів з'явилася нова схема шахрайства.