Український уряд зайнявся дуже важливим питанням - роботою блоків теплових електростанцій, які працюють на вітчизняному паливі.

Так, Кабмін склав плани по зняттю обліку цінової конкуренції на ринку для теплових електростанцій.

ТЕС

Проект розпорядження Кабміну вже направлений на узгодження членів уряду. Даний документ передбачає наказ ДП "Енергоринок" розробити заданий графік навантаження з урахуванням пріоритетності роботи блоків ТЕС на українському вугіллі. Про це пише "Наші гроші".

Відомо, що проект розроблено Міністерством палива та енергетики України. А ось у пояснювальній записці міністерство вказало, що через окупацію Донбасу утворився дефіцит енергетичного вугілля на рівні 5 млн. тонн на рік.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Саме цей факт змусив закуповувати імпортне вугілля, яке є дорожчим, для стабільного проходження опалювального сезону.

ТЕС

В Україну було завезено 1,4 млн т вугілля марок А (антрацит) і Т (худий) з Південно-Африканської республіки та США на загальну суму 3,7 млрд гривень, що майже дорівнює рівню держпідтримки шахт в останні два роки – 2,9 млрд гривень. За розрахунками Міненерго, вибір на користь вітчизняних шахт допоможе Україні заощадити 900 млн гривень.

У свою чергу Асоціація споживачів енергетики і комунальних послуг заявила, що прийняті зміни допоможуть додатковому виготовленні товарної продукції без цінової конкуренції в сумі понад 4 млрд гривень на рік. Бенефіціарами такого рішення Асоціація називає "ДТЕК" Ріната Ахметова, яка контролює 85% видобутку вугілля марки Г в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після помилкової курсової політики цього літа, НБУ обрав правильну тактику. Якщо Україна грамотно вийде на валютний ринок цієї осені, то прогнози для гривні не гірші, хоча навіть оптимістичний сценарій передбачає подорожчання долара. Так вважає директор Українського аналітичного центру Олександр Охрименко.

Варто нагадати, що в наступному 2019 році українці зможуть вийти на пенсію лише в 60 років за умови наявності від 26 років трудового стажу. Іншим українцям доведеться вийти на пенсію тільки в 63 або 65 років.

Крім того, зазначається, що кожен бажаючий зможе "докупити" необхідний трудовий стаж. У Пенсійному фонді вже встигли розробити дві схеми покупки необхідного стажу.

Нагадаємо, комунальники розтягнули страждання українців на цілий рік.

Як повідомляв Знай.uа українцям розповіли, коли Гройсман і Ко вилетять з своїх крісел.

Знай.uа писав, нові ціни змусять українців кинути палити.