"Сині кити" та "червоні сови" в минулому. Інтернетом гуляє чергова гра не на життя а на смерть. Щоправда вона змінила обличчя, але суть залишилась та ж.

На початку вересня в ЗМІ появилась інформація про нові "групи смерті" - такі собі аніме-спільноти. Які саме психологічні пастки ставлять учасникам груп точно невідомо, але, судячи з усього, принцип приблизно той сами, що використовували куратори "синіх китів".

Куратори нових груп за допомогою ілюстрацій в жанрі аніме (японська анімація) нав'язують дітям думки про самогубство.

Як відомо, багато підлітків захоплені японськими мультиками. Тому не так важко вияснити у дитини, який з героїв-аніме їй найбільше подобається. Потім куратори придумують різні ситуації, в які може потрапити цей герой, і просять дитину це намалювати. Згодом завдання все частіше наповнюють мотивами смерті та поступово підлітку вселяють думку про суїцид.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

І вже є перші жертви. Російські ЗМІ повідомили про смерть 14-річної дівчинки у Воронежі, труп якої знайшли в одному із дворів – дитина наклала на себе руки.
Ніяких записок чи повідомлень дівчинка не залишила. Але її друзі розповіли правоохоронцям, що помітили – у неї в житті щось різко змінилося. На зустрічі з однокласниками перед початком навчального року дівчинка несподівано сказала своїм друзям, щоб в понеділок вони на неї не розраховували. На питання чому, вона відповіла: "Потім дізнаєтеся"...

Як виявилось, дівчинка була підписана на кілька "анімешних" груп в одній з соцмереж. Можливу причетність однієї з таких груп до смерті дівчинки зараз перевіряють слідчі. На те, що смерть дитини може бути пов'язана з умисною маніпуляцією її свідомістю, побічно свідчить і той факт, що після смерті дівчинки в її кімнаті батьки знайшли малюнки, на яких були зображені могили, хрести і японські персонажі. За словами батьків, раніше вони ніколи таких малюнків у доньки не бачили.

Як відомо, "Синій кит" "приплив" до нас саме з Росії, тому батькам потрібно бути на сторожі, оскільки незабаром можуть з'явитися такі "аніме-групи" і в українському сегменті соцмереж. Батькам варто більш уважно ставитися до своїх дітей і змін в їхній поведінці.

Батькам варто насторожитися, якщо:

дитина прагне до самотності, відмовляється спілкуватися з батьками, проявляє ознаки депресії;

проявляє підвищену агресію, стає неохайною, у неї різко падає успішність;

каже, що вона нікому не потрібна, і ніхто не помітить, якщо він раптом зникне;
заподіює собі фізичні каліцтва, наприклад, порізи;

музика, яку слухає дитина, фільми, малюнки, які їй цікаві, містять сцени насильства або носять депресивний характер;

відмовляється від їжі, скаржиться на нудьгу;

постійно хоче спати в денний час, а по ночах веде переписку з новими друзями, які її "добре розуміють".

Фахівці настійно рекомендують батькам, які зрозуміли, що їхні діти є учасниками смертельної "гри", відразу звертатися в поліцію, а дитину терміново вести до психолога.

"На жаль, просту розмову батьків з дитиною не допоможе. Самостійно дорослі з цією проблемою не впораються, тут повинні працювати психологи спільно з психіатрами, тільки їм під силу витягнути дитину з цієї страшної "гри", - запевняють психологи, що працюють на телефоні довіри.

Нагадаємо, в месенджері WhatsApp з'явилася інтерактивна гра для неповнолітніх Момо (Momo), яку фахівці порівнюють з суїцидальної грою "Синій кит".

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Запоріжжі військовому вдалося врятувати дівчину, котра збиралася звести рахунки з життям через гру "Синій кит".

Також "Знай.ua" писав, що неповнолітня дівчина порізала собі вени на Хрещатику в Києві.