Скандал у Міноборони: паролі зламає навіть дитина

Міністр оборони України Степан Полторак
Міністр оборони України Степан Полторак


Відомий журналіст Олександр Дубинський розповів, як до "захищеної" інформаційної системи Міноборони можна було потрапити за допомогою стандартних логіну та паролю. 22 травня 2018 року під час налаштування та проведення тестового огляду Автоматизованої системи управління військами "Дніпро" фахівець з баз даних Дмитро Власюк виявив, що на багатьох серверах і комутаторах з IP-адресами доступ відбувається за стандартним логіном та паролем .


Нові антиросійські санкції США

Антиросійські санкції
Антиросійські санкції

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще


Американські санкції будуть поширені ще на 12 російських компаній, діяльність яких суперечить національним інтересам США. У списку опинились науково-дослідний інститут "Вектор", науково-виробниче підприємство (НВП) "Гамма", компанія "Сайрус Системс", група компаній "Інфотекс" (за сприяння зловмисної діяльності Кремля в кіберпросторі), НПП "Океанос", компанія "Дайвтехносервіс" (за поставки військового устаткування ВМФ Росії) та інші.


Томос в Україні: Америка підтримала автокефалію

Томос в Україні
Томос в Україні


Державний департамент США підтримав Україну в питанні отримання автокефалії православної церкви. При цьому представник наголосила, що в Америці поважають вселенського патріарха Варфоломія, який демонструє виняткову релігійну толерантність і проводить міжконфесійний діалог у православному світі.


Дивіться: "Ви навіть не уявляєте, яка паніка в РПЦ через те, що відбувається в Україні" – Невзоров


Скасування Книги скарг – що це означає для клієнтів та бізнесу?


Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) планує скасувати вимогу до бізнесу про обов'язкове ведення Книги відгуків і пропозицій. На сьогодні Книга скарг і пропозицій вже не є дієвим інструментом для захисту прав споживачів і вводить їх в оману.


Зарплати вчителів у 2019 році

школа
школа


На модернізацію освітнього простору початкової школи в державному бюджеті на 2019 рік передбачено 1 мільярд гривень. Також частина з цієї суми піде на збільшення заробітних плат українських вчителів. За попередніми підрахунками педагоги можуть розраховувати на надбавку до зарплати у 9%.


Дивіться: Нова українська школа


Поховали iPhone: "символічна" знахідка у Росії


Гранітний пам'ятник у вигляді iPhone 6 заввишки з людський зріст помітили на міському кладовищі в російській Уфі. Незвичайний обеліск з точністю до деталей повторює гаджет. Зокрема, на шматку граніту на боці вирізьблено кнопки регулятора гучності, на задній панелі — камера, ліхтарик, назва бренду і "яблучний" логотип.