Обігрів своїх будинків цієї зими влетить українцям у копієчку. Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження (Держенергоефективності) має оприлюднити розраховані середньозважені тарифи на тепло, вироблені з використанням газу для потреб населення та бюджетних установ, передає Politeka.

Згідно зі статтею 20 Закону "Про теплопостачання" оприлюднити повинні і тарифи на транспортування та постачання теплової енергії.

Вже з огляду на ці розрахунки, органи місцевого самоврядування можуть встановлювати підприємствам тарифи на теплову енергію з відновлюваних джерел на рівні 90 % від оприлюднених середньозважених тарифів.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Найбільший середньозважений тариф на тепло для потреб населення встановлений в Миколаївській області, а саме 1357,87 грн/Гкал без урахування ПДВ. Найнижчий – 991,85 грн/Гкал у Чернівецькій області.

Раніше вже повідомлялося, що з наступного року тариф за тепло буде складатися з двох частин: абонентської плати, за яку треба буде платити цілий рік, і змінного тарифу, який потрібно буде оплачувати в опалювальний сезон.

Підвищення тарифів на комунальні послуги
Підвищення тарифів на комунальні послуги

Нагадаємо, 25 вересня стало відомо, як будуть дорожчати комунальні тарифи. Звичайно ж ціни не можуть стояти на місці. Собівартість надаваних комунальних послуг вище ніж оплата, що стягується за неї.

У зв'язку з цим було розроблено системний план підвищення тарифів на комунальні послуги. Починаючи з 2019 року всі тарифи будуть поступово підніматися на такі послуги як газ, гаряча вода, опалення і електроенергія.

В Україні протягом 2019-2021 років комунальні тарифи подорожчають на 10-20%. У 2019 році на 19% подорожчає газ. У 2020-му ціна зросте на 20%, повідомили у Мінекономрозвитку. Гаряча вода, опалення в наступному році подорожчають на 11,5%. На 11% тарифи зростуть в 2020 році, на 15% - в 2021 році.

Нагадаємо, стало відомо, коли киянам повернуть гарячу воду.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" з гаманців українців вытрусят останнє, названа дат.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, коли знову чекати потепління.