Україна посіла 134 місце зі 162 країн світу в індексі економічної свободи. Відзначається, що наша країна стала останньою серед країн Європи.

Про це сказано у щорічному звіті Economic Freedom of the World.

Наразі вже відомо, що подібний індекс розраховується на базі більше 40 показників, які об'єднані у 5 ключових категорій.

Разом з тим варто відзначити, що за календарний рік Україна піднялась більш ніж на десять сходинок у цьому ж рейтингу, проте все ще входить до так званого "клубу" з найнижчим рівнем економічної свободи.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Так, укладачі рейтингу відзначили, що найгірша ситуація в Україні з судовою системою та неупередженістю правосуддя. При цьому найраща ситуація, за словами укладачів, з розміром податку на прибуток.

В рейтингу Україна опинилася на одній позиції з Беніном. Найближчий європейський сусід України по рейтингу - Білорусь, яку включили в цьому році досліджували вперше. Вона посіла 122 місце.

Найвищий рівень економічної свободи в світі, за даними дослідження, в Гонконгу, Сінгапурі, Новій Зеландії та Швейцарії. У десятку найбільш економічно вільних країн також входить Грузія, США та Британія.

Разом з тим варто відзначити, що недавнє дослідження, проведене в Україні, показало, що найчастіше громадяни стикаються з хабарництвом у вищих навчальних закладах. Про це заявили 52,1% опитаних. На другому місці судова система, де з хабарництвом зіткнулися 46,8% респондентів.

На третьому місці по вимаганню органи, що надають дозволи (44,6%), національна поліція (43,5%), сервісні центри МВС (42,3%), державні медичні установи (40,6%) і загальноосвітні школи (36,8%).

Наголошується, що дослідження проводили фахівці Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) протягом травня-вересня 2018. Проект проходив в рамках проекту "Включайся", який реалізується Pact в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). У дослідженні 2018 року всього було опитано 10 169 респондентів, що мешкають в 476 населених пунктах по всій Україні, за винятком окупованих територій.

Раніше стало відомо, що хабарі в будівництві починаючи з 2013 року зросли в чотири рази. Також експерти назвали три основні перепони, які відштовхують інвесторів: корупція і відсутність довіри до судової системи третій рік поспіль є основними перешкодами для інвестування в Україну.

Монетизація субсидій розпочнеться з 1 січня 2019 року

Нагадаємо, путінський посіпака спробував принизити Україну, але щось пішло не так.

Як повідомляв "Знай.ua", в мережі показали статистику, ніхто й уявити не міг, що все так погано.

Також "Знай.ua" писав, що українцям назвали найбільші ризики майбутнього бюджету.