У вівторок, 26 вересня, стало відомо, що українські правоохоронці виявили прихований нелегальний трубопровід, по якому постачали воду в окупований Росією Крим. Про це повідомляє прес-служба прокуратури АРК.

Так, згідно інформації, воду брали зі свердловин, які перебували в 15 метрах від лінії розмежування, після чого по замаскованій пластиковій трубі переправляли в напрямку заводу "Кримський титан", що розташований відразу за адміністративним кордоном.

трубопровід

При цьому варто уточнити, що свердловина знаходиться в Каланчацькому районі Херсонської області. Невідомі качали з неї воду на швидкості 250 кубометрів/годину.

"В ході проведення слідчих дій дане водопостачання було зафіксовано та припинено", - сказано в повідомленні прес-служби.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

На даний момент триває слідство. Прокуратура АРК встановлює особи, які можуть бути причетні до скоєння "прихованого і неврахованого водопостачання" в Крим.

Тим часом кримські екологи б'ють на сполох. Катастрофа на півострові, пов'язана з діяльністю заводу "Титан", не тільки не зупинена, а й набирає нових обертів. Екологічна катастрофа ризикує виявитися більш серйозною, ніж здавалося на початку.

Еколог Володимир Шелудько констатує, що екологічні проблеми в регіоні накопичувалися роками.

“Підприємство, яке будували в 70-х роках минулого століття, відразу ж розраховувалося лише на 20-30 років експлуатації. Воно вкрай отруйне – на кожну тонну продукції припадає 10 тонн небезпечних відходів. Тому не дивно, що в “титанових селах” у радіусі кількох кілометрів від заводу і в Криму, і в Херсонській області масово хворіють люди і фіксується підвищена смертність”, – зазначає еколог.

Нагадаємо, що мешканка Криму і відомий блогер Roksolana Today&Крим опублікувала на своїй сторінці в соцмережі Twitter шокуюче фото наслідків кислотної катастрофи на півострові.

Як повідомляв портал Знай.uа, після хіматаки жителі Армянська продовжують скаржитися на головні болі, втому і погане самопочуття.

Також портал Знай.uа писав, що кримчани в окупації завили від навали росіян.