Неофіційно зараз у різних джерелах називають причиною отруєння людей у Макіївці погану дезінфекцію води. Мабуть, у "народної влади" просто закінчився хлор. Або на безправному населенні просто вирішили заощадити.

І як підсумок у місті епідемія кишкової інфекції, а більше сотні дітей перебувають в інфекційному відділенні. Хоча офіційно "влада" визнала 75 осіб, які звернулися за медичною допомогою через отруєння, неофіційні джерела повідомляють, що постраждалих не менше ста. Інші ж стверджують, що їх число наближається до 300.

Після масового отруєння питною водою госпіталізовано 87 осіб. Представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини висловив думку, що госпіталізованих може бути набагато більше.

Павло Лисянський зазначає, що в місті закінчився хлор і тому воду частково дезінфікували марганцем. Саме ця обставина і стала причиною жахливої події.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Цей випадок яскраво показує, що у людей, що проживають на окупованих територіях Луганської та Донецької областей повністю ВІДСУТНЄ ПРАВО НА ЖИТТЯ", - зазначив Лисянський.

ПО СЛУЧАЮ ОТРАВЛЕНИЯ ВОДОЙ В МАКЕЕВКЕ. ЗАКОНЧИЛСЯ ХЛОР, ПОЭТОМУ ВОДУ ЧАСТИЧНО ДЕЗИНФИЦИРОВАЛИ МАРГАНЦЕМ..... Именно...

Geplaatst door Павел Лисянский op Donderdag 27 september 2018

У мережі відзначають реакцію місцевих "влади" і іронізують, що в будь-якій незрозумілій ситуації насамперед потрібно створювати комісію.

Фахівці КП Вода Донбасу вже провели відбір проб. Результати повинні бути вже в понеділок, 1 жовтня.

Повідомляється, що в розподільну мережу міста Макіївка питна вода надходить від Донецької, Макіївській і Ольховської фільтрувальних станцій, на яких передбачена класична схема водопідготовки, що забезпечує очистку води від зважених речовин.

При цьому у вересні нехарактерний запах у питній воді може бути пов'язаний з масовим розвитком водоростей в водоисточнике.

Нагадаємо, стало відомо, чим отруїлися люди на Донбасі. В окупованому бойовиками місті воду частково знезаражували марганцем.

Як повідомляв "Знай. ua", відморозки з "ДНР" труять людей, мирне населення в паніці. Якість водопровідної води в окупованих містах Донбасу жахливе.

"Знай. ua" писав, що окупанти влаштували на Донбасі тотальний мор, наслідки неминучі.