В Сумській області українські військові проведуть стратегічні командно-штабні навчання під гучною назвою "Козацька воля-2018".

За інформацією українських ЗМІ стало відомо, що в навчаннях візьмуть участь більше 2 тисяч резервістів оперативного резерву другої черги та військовозобов'язані мобілізаційного резерву.

Формування і розгортання бригади територіальної оборони почалося буквально декілька днів тому.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Ці навчання, в тому числі, спрямовані на вивчення можливостей місцевих військкоматів здійснити оповіщення, збирання, приймання та підготовки мобілізаційних ресурсів бригади територіальної оборони. В ході навчань військовозобов'язані відновлять бойові навички та готовність дати збройну відсіч агресору", - повідомили в прес-службі Сухопутних військ ЗСУ.

Відзначається також, що в навчаннях беруть участь представники обласних та районних військових комісаріатів півночі України, інструктори навчальних центрів, офіцери оперативних командувань "Південь" і "Схід".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що згідно з чинним законодавством існує 20 підстав для надання відстрочки від строкової військової служби.

Про це розповів начальник відділу комплектування та призову – заступник начальника управління призову та комплектування Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ полковник Валерій Дендебера.

Варто нагадати, що в Балтіморі, США, відбулася церемонія передачі Україні двох патрульних катерів Island. На церемонію прибув президент Петро Порошенко. Повідомляється, що Україні передали два 34-метрових катери Drummond і Cushing.

Разом з тим представники ЗСУ зазначили, що не все так добре, як здається, адже процес передачі становить досить тривалий час. Так, за його словами лише прибуття катерів в Одесу планується на кінець наступного року.

Нагадаємо, США сказали "okay" зброї для України.

Як повідомляв Знай.uа стало відомо, скільки українців загинуло від мінометів Пашинського.

Знай.uа писав, Путін витягне з України мільярди, навіть не погрожуючи зброєю.