Прийшов другий місяць осені 2018 року, і на українців з 1 жовтня чекає маса важливих змін.

Підвищення заробітної плати в ЗСУ, підвищення вартості квитків Укрзалізниці, перевірки бізнесу та осінній призов до армії. Про це пише портал "Політека".

Пропонуємо нашим читачам ознайомитися з кожним пунктом детальніше.

Прикордонник
Прикордонник

Масові перевірки бізнесу Держслужбою з питань праці

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У жовтні 2018 року почнуть боротися з "сірою" зайнятістю в Україні та перевіряти роботодавців. За працівників, які працюють без офіційного оформлення або отримують зарплати "в конвертах", роботодавцям доведеться заплатити великі штрафи.

У лікарні
У лікарні

Нові правила оформлення лікарняних листів

З 1 жовтня з'явиться нова форма заяви на оплату лікарняного. З'явиться система оперативного інформування.

Укрзалізниця
Укрзалізниця

Підвищення ціни ж/д квитки

З 1 жовтня "Укрзалізниця" проводить другий етап підвищення тарифів на залізничні перевезення. Ціни на квитки зростуть на 12%, а вантажні перевезення всередині країни подорожчають на 22,5%.

ЗСУ
ЗСУ

Старт осіннього призову

З 1 жовтня розпочинається осінній призов до збройних сил України. Також вступають в силу зміни. В цьому році осінній призов триватиме не два, а три місяці. Запис у військкоматах пройде з 1 жовтня по 31 грудня 2018 року.

затори в Києві
затори в Києві

Включені фари

З 1 жовтня для водіїв почне діяти нове правило: потрібно буде включати фари на заміських дорогах. Денні ходові вогні або ближнє світло фар доведеться включати і вдень.

видобуток газу
видобуток газу

Тарифи на газ

З 1 жовтня зростуть ціни на газ для промисловості. Нафтогаз збільшить тарифи в середньому на 9,7%. Для населення поки що підвищення цін на газ не буде, принаймні, до 18 жовтня, а також для теплокомуненерго.

ЗСУ
ЗСУ

Підвищення зарплат у ЗСУ

З січня по червень 2018 року звільнилися 11 тисяч офіцерів та контрактників, що мали військовий досвід. З початку жовтня мінімальні зарплати військовослужбовців повинні зрости: у рядових – до 9 тисяч грн, у офіцерів – до 15,3 тисяч гривень.

вода
вода

Тарифи на воду в Києві

У середині місяця в столиці подорожчає холодна вода і водовідведення. Новий тариф для Київводоканалу затверджено НКРЭКУ на рівні 19,6 грн/куб. м (зараз – 16,7 грн/куб. м).

Варто нагадати, що жителі окупованої частини України можуть залишитися без пенсій. У свою чергу міжнародні організації не дали реальних пропозицій щодо доставки пенсій жителям ОРДЛО.

Нагадаємо, в Україні підняли зарплати, але тільки обраним.

Як повідомляв Знай.uа українцям пообіцяли зарплати по 15: коли чекати "дива".

Знай.uа писав, українці ризикують залишитися без пенсій, що робити - не знає ніхто.