У Київської області в селі Шпитьки на ґрунті релігійних переконань чоловік з сокирою вирішив вселити віру людям. В неадекватному стані громадянин порубав вхідні двері, після чого вийшов з сокирою на вулицю і почав кидатися на людей.

На щастя, знайшлися добровольці, які зуміли його зупинити і знешкодити, обійшлося без жертв. Після з'ясування поліцєю особистості оскаженілого, стало відомо, що чоловіка вважали не зовсім здоровим, але нікуди не повідомляли, так як він вів себе мирно.

Коли ж ті викликали правоохоронців, чоловік напав на поліцейський автомобіль. Місцеві жителі повідомили, що нападник – місцевий житель, який перебуває на обліку в психіатричній лікарні з діагнозом шизофренія. Але за яким раніше не помічали такої агресії.

"Так місцевий, але він хворий, у нього шизофренія. Ну, я раніше бачила, що він приходив до церкви і в церкві з ним щось відбувалося. А так він спокійно себе веде, він лікується", – сказала місцева жителька.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Те, що чоловік "не в собі" зрозуміли і прибулі на виклик поліцейські. У них були всі підстави застосовувати спецзасоби, але все-таки втрималися від застосування зброї. Також, при нападі чоловік викрикував гасла релігійного змісту, питав хто не вірить в Бога і схожого плану. Після затримання чоловіка в супроводі поліції і медиків направили в стаціонар під направлення медпрацівників.

Далі чоловік буде отримувати лікування в стаціонарі до висновку лікуючого лікаря, щодо його адекватності і можливості знаходитися в суспільстві. Лікування буде призначено лікарем психіатричного відділення. Хворі з таким діагнозом повинні перебувати під суворим наглядом, оскільки будь-яка подія може підштовхнути їх до неадекватних дій та страшних наслідків. Мешканці села, навіть не підозрювали якій небезпеці піддають себе, не звертаючи уваги на хворого сусіда.

"Знай.ua" повідомляв раніше: СБУ викрила чергову чиновницьку "щура".

"Знай.ua" писав: як у бойовику: з'явилися фото крутих антитерористичних навчань.