Нова 155-мм самохідна артилерійська установка "Богдана", зразок якої був представлений на День незалежності, на 95% виготовлена з комплектуючих українського виробництва.

САУ "Богдана" виготовлена на виконання технічного завдання, яке було підготовлено фахівцями Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки ЗС України. Новий проект фінансується в рамках державного оборонного замовлення.

До того часу в Україні самохідних систем на колісному шасі не було. Тому розробники сподіваються, що система "Богдана" за рахунок високої мобільності, автоматизації процесів підготовки даних для відкриття вогню і перезарядки, малого часу перебування на бойової позиції може суттєво посилити потенціал наших артилерійських підрозділів.

До того ж у САУ "Богдана" з'явилася можливість застосувати нові тактичні прийоми, які в натівських країнах мають назву "shoot-and-scoot" або "стріляй і тікай".

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Тут йдеться про можливість здійснення швидких воєнних ударів за розвіданими цілям ворога і залишити власну позицію ще до того, як супротивник здійснить удар у відповідь.

Безумовну перевагу і гордість САУ "Богдана" те, що вона йде на полі бою з брендом "зроблено в Україні". Сама артсистема виготовлена на 95% з комплектуючих українського виробництва, а окремі неключевые компоненти, як пульти управління є закордонного виробництва.

Вона створена компаніями приватного сегмента ОПК України. Розробником "Богдани" є Краматорський завод важкого станкобудування. Саме там були виготовлені ключові компоненти САУ, в тому числі і ствол нової гармати.

Нагадаємо, українцям показали вітчизняного залізного монстра.

Як повідомляв "Знай. ua", на захист українських річок вийшов перший "Кентавр", десантники в шоці.

"Знай. ua" писав, що "Буцефал" допоможе українським воїнам утилізувати головорізів Путіна.