З кожним роком демографічна ситуація в Криму стає все гірше. Смертність б'є всі рекорди, а народжуваність падає. Колишній рівень чисельності населення зберігається лише завдяки зовнішньої міграції.

Про це повідомляє портал Крим. Реалії.

У 2017 році чисельність населення півострова (за винятком Севастополя) зросла на 1563 осіб в порівнянні з 2016 роком. І це з урахуванням того, що за весь рік в Крим прибуло 27,8 тисяч осіб. Але навіть мігрантам не вдалося кардинально поліпшити демографічне становище на тлі зростання природного убутку і відтоку кримчан з півострова.

Протягом 2014-2017 років на півострові народилося 92 162 людини, а померло – 114 451 чоловік. У результаті смертність перевищила народжуваність на 20%, а кількість померлих за чотири роки вже становить 6% від нинішньої кількості населення півострова.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У 2017 році ситуація зі смертністю погіршилася і число міст і районів, у яких смертність значно перевищувала народжуваність, зросла в рази. В основному це населені пункти північних і східних регіонів півострова, де гостро відчувається дефіцит прісної води.

Однак високий показник смертності і в курортних містах – Алушті, Євпаторії, Ялті та Чорноморському районі. При цьому Сімферопольський район залишається єдиним, де народжуваність хоча б на трохи перевищує смертність. Всього на 56 чоловік.

Загальний показник природного спаду населення в Криму виріс після анексії в два рази – до 3,5. Перші сім місяців цього року підтвердили сумну тенденцію – смертність перевищила народжуваність на 29%.

Така песимістична динаміка не обіцяє півострову нічого хорошого. Якщо це, звичайно, не є частиною планів Кремля щодо максимального скорочення місцевого населення.

Нагадаємо, над Кримом нависла реальна катастрофа. Люди пишуть, що не тільки страждають із-за поганого повітря і кислотні дощі, але є проблеми з водою.

Як повідомляв "Знай. ua", Путін начинив Крим ядерною зброєю.

"Знай. ua" писав, що спортсменка з Криму виступила під українським паспортом подруги.