Збройні сили України збільшили свою присутність на узбережжі Азовського моря для протидії російській агресії в регіоні, повідомив агентству "Рейтер" глава Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко. За його словами, збільшено присутність повітряних, наземних, морських і артилерійських сил української армії.

"Всі ті заходи, які проводяться в Приазов'ї, і є елементом нарощування нашої присутності в цьому регіоні для адекватного реагування на можливі провокації з боку Російської Федерації", - пояснив він.

ЗСУ
ЗСУ

Крім того, глава Генштабу ЗСУ не виключив того, що кораблі Військово-морських сил будуть супроводжувати в Азовському морі комерційні судна, щоб припинити зловживання Росією своїм правом на зупинку і огляд суден.

"Росія… нарощує свою військову присутність біля кордонів з Україною і здійснює агресивні дії проти кораблів, що прямують в українські порти", - нагадав Муженко.

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

ЗСУ
ЗСУ

В даний час Росія активно зупиняє судна, що йдуть в морські порти Бердянська і Маріуполя, і довго оформляє документи для їх проходження.

Раніше ми писали, що літак Су-24 Збройних сил України здійснив неможливо низький політ. Оператор, який займався зйомкою даного рекорду, змушений був лягти, щоб його не збив літальний апарат.

ЗСУ
ЗСУ

Відеозапис був викладений американським виданням Business Insider.

У США трюк українського літака був названий "до божевілля небезпечним". Крім цього, подібний політ вже визнаний самим низьким проходом літака всіх часів".

Також ми повідомляли, що в зоні військового конфлікту на Донбасі військовослужбовці України вирішують проблему з провокаціями з боку бойовиків завдяки оригінальному "заспокійливому" - крупнокалиберному кулемету ДШК.

Нагадаємо, ВСУ показала "заспокійливе", після якого бойовики ганебно замовкають.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" у Порошенка назвали спосіб повернути Донбасу мир.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що літак ВСУ поклав на лопатки оператора.